Kunhalminak fontossá váltak a romák jogai

2020. november 15. 17:33

Hitelessége megkérdőjelezhető, mert éppen ő volt az egyik szószólója a Bíró László mögötti baloldali összefogásnak.

2020. november 15. 17:33
Kárpáti András
Magyar Nemzet

„Egy nehéz körülmények közül indult, roma származású neurobiológus életútját bemutató cikk kapcsán elmélkedett az esélyegyenlőség kérdéseiről Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. Azonban a Facebookon közzétett, világjobbító hangulatú bejegyzés hitelessége már csak azért is megkérdőjelezhető, mert éppen Kunhalmi volt az egyik leghangosabb szószólója a rasszista-antiszemita kijelentéseivel hangos botrányokat kiváltó Bíró László mögötti baloldali összefogásnak az október 11-i szerencsi időközi választáson. »Hány, meg hány kisgyermek álmát ítélik halálra, még mielőtt felfoghatná, hogy neki több és jobb is járna, többre is képes lenne. […] Hiszem, hogy Magyarország is olyan hellyé tudna válni, mert olyan hellyé tehetjük, ahol nemcsak a szerencsén múlik egy kilátástalanságba született gyermek jövője, hanem rendszereink működnek úgy, hogy mindenkiből a legjobbat hozza ki« – fogalmazott a társelnöknő a közösségi oldalán.

Azzal azonban nem volt problémája Kunhalminak, hogy Bíró a cigányságot és a zsidóságot mélyen megalázó, gyalázkodó kijelentéseket tett éveken keresztül, láthatóan huzamosabb ideig kirekesztő és gyűlöletkeltő eszmék határozták meg a világképét. A jobbikos politikus egyebek mellett a cigányságra általánosítva bűnözőként utalt, s szerinte a »Hasszánok« mellett a »Sztojkáktól« is meg kellene védeni az országot. Az izraelita vallásúak Bíró számára egyszerűen csak »tetűcsúszdások«, a magyar főváros pedig »Judapest«. Mindezért csak egy hevenyészett Facebook-bejegyzésben kért bocsánatot a Koncz Zsófiától (Fidesz) végül vereséget szenvedett jelölt. Kunhalmi és társai – köztük Karácsony Gergely főpolgármester – pedig rendkívül készségesen elfogadták a különös apológiát (Bíró egyes rasszista megnyilvánulásait ugyanis a Fidesz 2018-as kétharmados győzelme miatti frusztrációjával okolta).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. november 16. 10:54
Segélyezés, "megélhetési bűnözés", romagyilkosságok. Emlékszel, Ági?! Mi igen!
Moslékzabáló
2020. november 16. 06:15
És? Azok után, hogy a komcsik és libernyákok összebútoroztak azokkal, akiket éveken át 0/24-ben habzó szájjal rasszistáztak, náciztak, antiszemitáztak, stb., ez nem hír.
formaegy
2020. november 15. 20:50
Már Bírót is kipróbálta, - tudod, próbálták együtt, mint a kutya szokott - aztán most valami "pénzes" cigány áll a házhoz.))))))))))))) Kunhalminál mindig azt kell figyelni hová nyal, ott a kan.)))))))))))))))))
Kiscsillag
2020. november 15. 18:32
Köztörvényes csaló. 2005-ben lejárt diákigazolványát érvényesítette egy matricával, ami miatt jogerősen elítélték okiratmamisítás miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!