Divat, avagy a hülyeség újratermelődése

2020. november 19. 11:58

Félreértések elkerülése végett, a divat nem csupán az orrpirszing viseletére, vagy a tangabugyira terjed ki, hanem a gondolkodásra is.

2020. november 19. 11:58
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Mindig álmélkodással vegyes érdeklődéssel fogadja az ember a divat új és új megjelenési formáját. Bár sokféle tudós magyarázat keletkezett a jelenségről az évszázadok során, én megvagyok róla győződve, hogy végső alapja nem más, mint a majmoktól öröklött utánozás szokása, melyen nem változtatott az, hogy őseink leestek a fáról.

Félreértések elkerülése végett, a divat nem csupán az öltözködésre, az orrpirszing viseletére, vagy a tangabugyira terjed ki, hanem gyakorlatilag mindenre, így a gondolkodásra is. A divat mindig nagy úr volt, egy bizonyos szellemi színvonal alatt, ám utánozni csak azt lehetett, amit láttak, hallottak. A különböző divatok – vitorláshajókkal, öszvérkaravánokkal – többnyire csak éves késésekkel értek el a perifériákra akkor, mikor a mértékadó helyeken már ósdinak, divatjamúltnak számítottak. Ez mára megváltozott. A technológiai haladás lehetővé tette, hogy a hülyeség fénysebességgel kerülje meg a földet, és mire felocsúdunk, mindent elborítson.

Ennek szórakoztató megjelenéseként olvasom az »új« Index pixelein az Itthon is elindult a műhúsforradalom című cikket.

A cikk, a halhatatlan Indexes hagyományoknak megfelelően tulajdonképpen propaganda, melyet azonban kellően tudálékos formában adnak elő, amúgy objektíven, elleplezve ama tényt, hogy az előállítók jócskán fizettek érte. A műhús-divat – mely nem más, mint a gasztronómia Csernobilja – láthatóan elérte hazánkat is, és élelmes vállalkozások pénzt akarnak csinálni belőle, ami érthető, elvégre a kapitalizmust építjük, vagy mi a fene.A pénzszagra pedig gyűl az éji vad és a függetlenobjektív újságíró.

A cikk az elején felsorolja az összes közszájon forgó ostobaságot a CO2 kibocsátással kapcsolatban. Ez roppant fontos, hiszen a libsi újságírás mindnek megfelel a kommunisták által a művészetnek tulajdonított három cél közül, tehát: tanít, nevel, szórakoztat. Abban már a régi szép időkben, mikor még nem volt dögvész, a haladók megegyeztek, hogy a szén-dioxid korunk pestise. Az állattenyésztés pedig csak úgy okádja a szén-dioxidot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2020. november 21. 03:00
Imádom, hogy a Burger Kingben a vegán whoppert lehet kérni sajttal és baconnal is...
luisbathhelena
2020. november 19. 16:25
Nem műhús kell, hanem a korlátlan afrikai szaporodás leállítása. Etiópiában az idők kezdete óta volt éhezés és éhenhalási hullámok, mert a természet csak x embert tudott eltartani (nem volt divat a migráció, mert a szomszéd törzsek fölzabáltak)-és ezt mindenki tudomásul vette. Jó időkben szaporodtak, rossz időkben pusztultak. Aztán a gyarmatosítás után megérkezett a fehér ember segélye, meg a védőoltások, az addig legyártott 10 gyerekből máris 6-7 életben maradt az addigi 1-2 helyett. Az eredményt látjuk.
bölcsbagoly
2020. november 19. 14:41
Mivel az ember alapból mindenevő s ez kötelező is ami az emésztését és anyagcseréjét illeti, a vegetáriánizmus (pláne a növésben levő gyerekek esetében) káros. A másik tudománytalan marhaság, hogy az állattenyésztés növeli a kibocsátott CO2 mennyiséget. Egyrészt azért mert a fotoszintézis csak fényben történik s akkor vesz fel a növény CO2-ot. Tehát csak a nap egy részében. Ellenben minden növény, ahogy minden állat is 24 órából 24 órán át lélegzik és CO2-őt bocsát ki! Másrészt, nemcsak a tenyésztett állatok lélegzenek egész nap, s nemcsak köztük vannak növényevők, hanem a vadállatok többsége is az! Őket is ki kellen írtani? Ja, de akkor sem változna semmi, mivel a légkörbe kerülő CO2 legnagobb mennyisége a tengervízből származik (oda meg a tengerfenéki kéregrepedések magmájából kerül). DE hát minél hülyébb, tudatlanabb, tájékozatlanabb valaki annőáll inkább zöld (görögdinnye) és hajlamos a vegánosodásra!
szürkeSzarvas
2020. november 19. 14:41
Egyenek zöldalgát a zöld liberálisok. És -vizionáljanak hozzá kacsamellet. Vagy maceszt. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!