Járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a BKK

2020. november 25. 09:19

A Főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését.

2020. november 25. 09:19
Budapest Főváros Kormányhivatala
MTI-OS

„A kormány járatsűrítésről szóló döntése értelmében a tömegközlekedési szolgáltatást végző társaságoknak november 5-ig kellett járatsűrítési tervüket a kormányhivatalok részére megküldeni. A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban Budapest Főváros Kormányhivatala már kétszer kért hiánypótlást, azonban a BKK-nak harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani. A BKK harmadik beadványából is az látszik, hogy a Főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését.

A BKK 300 vonalának mindössze 9 százalékán döntött még szeptemberben - állítása szerint - járatsűrítésről, ráadásul ezeken a vonalakon is csupán 3 százalékkal a reggeli és 2 százalékkal a délutáni csúcs idején. Vonalaik 91 százalékáról semmilyen részletes információt nem adott. Mindeközben az M3 metró vonalán úgy indított el autóbuszos pótlást, hogy a kivitelezővel nem tud megegyezni, és egy esetleges új közbeszerzés kiírása esetén több hónapig feleslegesen von el 100 buszt a járatsűrítéstől. A Kormányhivatal ismét felszólította a BKK-t, hogy nyújtson be értékelésre alkalmas szakmai tervet.

Budapest Főváros Kormányhivatala”

(MTI-OS)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. november 25. 15:32
Mennyi pénzt adtatok hozzá?
Secnir
2020. november 25. 10:40
a kormányhivatal levele olyan, mint amikor az egyik óvodás árulkodik a másikra.
peter.jordanson
2020. november 25. 10:35
Mi lett a lehívható opciós trolikkal, és villamosokkal? Miért gáncsolja a kormány a fővárost? A Fidesznek semmi sem drága...
Nehidd El
2020. november 25. 09:31
Azonnal meglesz a járatsűrítés terve és végrehajtása is, amint annak költségét sikerül becsatornázniuk Leisztengerhez. Akkor is nyomni fogják, amikor a járvány már rég lecsengett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!