Magyarország migrációs politikáját igazolja a történelem

2020. november 26. 08:57

Nyugat-Európa nem képes elfogadni, ha a kontinens keleti felében nem a neki tetsző módon alakulnak a dolgok. Interjú.

2020. november 26. 08:57
Douglas Murray
Magyar Nemzet

„Mi lehet az oka az éles támadásoknak?

Kelet- és Nyugat-Európa erősen elbeszél egymás mellett, s a nyugat-európai országok sok esetben fenyegetőznek, ami elég sajnálatos dolog. A gyakran szándékos félreértés helyett több odafigyelésre, egymás megértésének a szándékára volna szükség. Bár nyilván meg lehet fogalmazni különböző kritikákat más országok belső működésével kapcsolatban is, ám megértéssel kell kezelni, hogy bizonyos döntések miért születnek. Rendkívül káros dolognak tartom, hogy Nyugat-Európa nem képes elfogadni, ha a kontinens keleti felében nem a neki tetsző módon alakulnak a dolgok.

Mely kritikákat tartja jogosnak, illetve alaptalannak?

A CEU ügyében szerintem legalábbis nem kommunikálta megfelelően a kormány, hogy mit miért tesz. Kívülről nézve nem tűnt jó dolognak, bár hozzáteszem: attól, hogy egy egyetemről beszélünk, lehet szó valós politikai konfliktusról. A médiapluralizmussal kapcsolatban viszont olyan nevetséges elvárásokat is megfogalmaztak, hogy a magyar kormánynak kellene finanszíroznia az ellenzéki sajtót. A sajtó kérdésköre egyébként szinte minden országban heves vitákat vált ki. Az Egyesült Királyságban is komoly feszültségek vannak az egyes orgánumok tulajdonlása kapcsán.

Mi indokolhatja a nyugat-európai országok kritikai attitűdjét?

Nyugat-Európában a baloldali eszmék dominálnak, ezeket pedig sajátos történelemszemlélet jellemzi, amely szerint elkerülhetetlen iránya van a történelmi fejlődésnek, ez pedig egyfajta türelmetlenséget és intoleranciát szül. Ma gyakran a szabadságot szélsőségesen előtérbe helyező és követelő amerikai liberális felfogás érvényesül. Nyilván a szabadság fontos érték, ám annak kizárólagos hangsúlyozása olyan torz eredményekhez vezet, mint a kemény drogok legalizálása vagy a rendőrség leépítése. A szabadságkultusz pedig szervesen összekapcsolódik az egyenlőség elvi és konkrét fogalmának az összemosásával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. november 27. 13:47
Murray szerint nincs diktatúra Magyarországon. Tényleg nincs. Ha lenne, egy darab covid vírus se bírna levegőt venni. Lásd Kína. :) Ajánlom ezt az EU figyelmébe.
fatman
2020. november 26. 16:27
jó hallani az ilyen józan hangokat...
kulalak
2020. november 26. 15:52
Nyugat-Európa elitje tanulatlan. Nincs olyan történelmi tudásuk mint nekünk. Más az oktatási rendszerük. Más a nézőpont.
Spiltyu
2020. november 26. 14:09
kellenek a fekák! szegény nyugati nők már nem bírják hogy a nyugati társadalmakban a faszik átvedlenek nővé... hatalmas feka farkakról és farkalókról ábándoznak és ebben Jó Gyuri úgy tűnik segít nekik, lévén hogy helybe hozza őket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!