Tébolyda

2020. november 06. 07:31

Készen állnak a panelmondatok a sajnálkozásra, tápláló élelmet, immunerősítő vitamint meg adjon a család vagy az önkormányzatok.

2020. november 06. 07:31
Gulyás Erika
Népszava

„Már az is téboly, hogy a covid-gyanús betegeket 4-5 nappal a háziorvosi jelzés után teszteli a mentőszolgálat, mert nem bírják a tempót, s hogy Miskolc, Cegléd, Szombathely járványkórházai máris megteltek, pedig a vírusos betegek száma napról napra nő. Téboly, hogy 28 éves fiatalemberek, aktív korú tanárok és kórházigazgatók halnak bele a fertőzésbe, de a kormánynak még csak a szeme sem rebben, amikor a híreket az zárja, hogy az áldozatok többsége idős ember. Készen állnak a panelmondatok a sajnálkozásra, tápláló élelmet, immunerősítő vitamint meg adjon a család vagy az önkormányzatok. Ennyire felkészült a magyar állam a pandémia második szakaszára. 

Ez a járványjelen, de az sem mutat jobban, ha túlnézünk a válságon. Akkor is csak azt lehet mondani: téboly, hogy a jelenleg 1,9 millió 65 év feletti, kiszámíthatóan a nem túl távoli jövőben ellátásra szoruló idős magyarnak mindössze 3 százaléka jut be valamilyen otthonba, 7 százaléka ér el valamilyen otthon közeli ellátást, házigondozást, miközben 150 ezer 80 év feletti társunk él egyedül egy háztartásban. Az ellátás bővítésére nem ad se pénzt, se embert az állam, nincs terv az öregedő Magyarország jövőjére.  

Ennek része, hogy miközben a demencia nálunk is egyértelműen népbetegség, fogalmunk sincs, hányan szenvednek a fokozatos elbutulástól a társadalmi kirekesztés kényszerkaranténjában. Csak sejtjük, hogy negyedmillióan vannak. És akkor elértünk a következő tébolyhoz: a WHO elvárására elkészült egy demencia akciótervnek nevezett szöveg, amiből kiderül, pontosan tudja a kormány, hogy se paripa, se fegyver, és hogy mit kéne tenni a helyzet javítására, de nem fogja meglépni. Szűrésről, képzésről, plusz szakemberekről, intézménybővítésről beszél célszámok, pénzek, határidők nélkül.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2020. november 07. 09:51
Arrol nem beszelve, tebolygo erika, hogy az oregseg nem erdem, hanem allapot. Ha valaki nem nevelt gyerekeket, szorta magara a penzt, amig mas csaladban elt nehezsegek kozott, aki kirohogte a tisztessegesen adozokat, amig o megoldotta okosba, az most ne varja el, hogy tejben-vajban furossze az allam. A megoldas nem az oregotthon, illetve nem csak az. Az elso a csalad, ahol szeretetben tudjak az oregeket gondozni, a demensek vegstadiumahoz pedig olyan intezetek kellenek, amelyek nem elfekvok, es apolok nelkuli sirok meg eloknek. Es igen, meg a nagyon gazdag tarsadalmakban is problema ez, nemhogy a szoclibek altal kifosztott es lerombolt magyar egeszsegugyben. Konnyu Orbanon es a magyar nepen szamonkerni az azonnali megoldasokat olyan ugyekben, amelyek a tebolydaerikak altali sokevtizedes rombolasnak koszonhetok. Gyalazatos banda vagytok.
puszika
2020. november 06. 15:41
Elvtársnő!! Az a téboly,hogy maga még létezik!! Mi a szakmája? Orvos,szakorvos, mentős,ápoló...........vagy csupán egy buta kommunista?? AZ UTÓBBI! MÉG PÁRTSZOLGÁNAK IS GYENGE:
atila68
2020. november 06. 14:48
Milyen kooperatív, együttműködő, és higgadt. Célja az objektív tájékoztatás. Nem jött össze.
lemez
2020. november 06. 14:20
Iszol te eleget?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!