Kemény volt a tegnapi tüntetés a TB-törvény valósággá válása után, nem?

2021. február 13. 16:08

Hát én se fáradtam el a nagy meneteléstől, a könnygáztól.

2021. február 13. 16:08
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Kemény volt a tegnapi tüntetés a TB-törvény valósággá válása után, nem? Láttátok a Facebook posztözönt, hogy 70 ezer ember vesztette el egy világjárványban az egészségügyi hozzáférését? Olvastátok legalább a címlapos anyagokat arról, hogy a magyar lakosság majd egy százalékát kirúgtuk a közösségből?

Hát én se fáradtam el a nagy meneteléstől, a könnygáztól. Pedig nem tudom mikor volt utoljára ennyire fontos és ennyire kegyetlen lépés. Ez a mostani döntés többet számít az ország jövője szempontjából, mint Rogán Barbara vagyonosodásának története, mégis lényegében semmilyen figyelmet nem kap.

Ezzel pedig semmilyen figyelmet nem kap 70 ezer honfitársunk ügye. Hány embert kell kilökni a semmibe, hogy fontos legyen? Vagy kérdezzem úgy, hány nem középosztálybeli ember élete ér felegy felső-középosztálybeli munkájának vagy művészeti autonómiájának elvesztésével (és igen ezek is fontosak, de van de?)?

Itt vagyunk egy világjárvány közepén, ahol a kormány továbbra is ezer milliárdokat költ tv hirdetésekre, dolgozóit kirúgott luxus szállodaláncok megsegítésére, bedőlt sportlétesítmények pénzelésére, vadászkiállításra, mert »minden élet számít«, de 70 ezer embert kilökünk a mindenkinek járó ingyenes egészségügyi szolgáltatásból?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2021. február 14. 13:17
Meneteléshez Jámbor hívjon szakértőt. Például Simon Gábor magánzót .
kiss.istvan770
2021. február 14. 13:07
"... 70 ezer ember vesztette el egy világjárványban az egészségügyi hozzáférését?" Ha ismernéd a törvényt, akkor tudnád, hogy a hajléktalanoknak és munkanélkülieknek továbbra is jár az ingyenes ellátás. A magyar egészségügyi ellátás biztosítási alapon működik, azok pénzéből működik akik fizetik a TB járulékot, aki feketén dolgozik, de nem fizeti bár megtehetné, az meglopja az adófizetőket.
SwordFish
2021. február 14. 12:23
Miért , volt gigatüntetés megin? Amíg te nem mondtad, Jámborszarvas, nem is tudtunk róla.
Megtalálta
2021. február 14. 03:35
"Kemény volt a tegnapi tüntetés a TB-törvény valósággá válása után, nem?" Soha ne legyen keményebb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!