Nem szép dolog utcára tenni Európa egyetlen zsidó televízióját

2021. február 11. 19:22

Niedermüller Péter másként kívánja hasznosítani a Heti TV Wesselényi utcai ingatlanját. Interjú.

2021. február 11. 19:22
Breuer Péter
Neokohn

„Hány háztartásba jut el a Heti TV?

Egymillió kétszázezerbe a Telekomnál, alapcsomagban, ingyen. Mindig TV-n is ingyen van, az még vagy nyolcszázezer. Itt jut el egyébként külföldre is, bár nem tudom hány háztartásba. A UPC-Vodafone-on is alapcsomagban vagyunk az egész országban, kivéve a műholdon, mert az egy másik cég. Nem volt ez mindig így, korábban csak Csepelen és a 13. és a 7. kerületben volt látható a tévé, ez szerencsére megoldódott. De például a UPC-nél nem lehet visszanézni a tévét és nem lehet nézni telefonon és tablet-en sem.

Ez összesen hány háztartás a kb. 4,8 millióból?

Most vagyunk körülbelül a 75%-nál, de ezt törvényileg nem is haladhatjuk meg.

Az említett társadalmi célú hirdetések körébe tartozik az Erzsébetváros önkormányzatával kötött megállapodás is?

Nem. Az Erzsébetvárosi Híradó egy külön megállapodás volt. Amikor a 7. kerületbe költöztünk hat éve, az önkormányzat megrendelt egy objektív híradót, amit hetente négyszer ismételtünk. Ezért fizettek 5 millió forint plusz áfát. Majd jöttek a mostaniak, akik végül lenyomták az árat 2 millió plusz áfára. Ami normális, de persze jóval kevesebb. Azt azért hadd mondjam el, hogy a fideszes önkormányzat jóval együttműködőbb volt.

Ez mit jelent?

Megkaptam, hogy a polgármester (Vattamány Zsolt, a VII. Kerület korábbi fideszes polgármestere – a szerk.) hol, mikor és mit csinál, egy operatőr követte és nem szóltak bele mit adok le. És persze, ha bejöttek szerepelni, azt is leadtam. Aztán jött a mostani városvezetés, akik viszont semmi támpontot nem adnak, majd november másodikán Merényi Miklós, kabinetfőnök, írt egy kirúgó levelet. Ő már az első perctől azt mondta, hogy a Heti TV-t látni sem akarja, menjek ahova akarok.

OK Erzsébetvárosi Híradó, de az épületből mikor rúgták ki?

Január 21-én lesétált hozzám az Erőművház (a Wesselényi utcai épület neve – a szerk.) igazgatónője, elnézést kért, hogy egy kellemetlen hírt kell átadjon, de április 30-al ki kell költözzünk. Tisztán, kifestve kell hagynunk az épületet.

Ez lett a vége?

Egyelőre itt tartunk. Én szeretnék maradni, mondanom sem kell. Szerintem egy közfeladatot ellátó televízió, amelyikbe minden órában hírek vannak, idegen nyelven is megérdemli, hogy ne mozgassák. Persze időközben kiírták a pályázatot, mi is pályáztunk. Állítólag nagyon jó anyagot írtunk, ezt többen is megerősítették. És nem mellesleg, a legmagasabb bérleti díj ajánlat is tőlünk érkezett”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. február 13. 20:59
Jó pap holtig tanul. Átbogarásztam a Telekom IPTV listáját és meg is találtam 85-s szám alatt. Megnéztem, vidáman ad, valamilyen hiradó ment, héberül vagy talán ivritül beszélhetett egy csinos bemondónő.
nyugalom
2021. február 12. 13:39
Zsidó a zsidónak kivájja?
antares007
2021. február 12. 12:45
Kezd egészen nyilvánvalóvá válni az,hogy a hazai ballibsi oldal a Soros segg és az eu ballibsik fenekének kötelező nyalása miatt parancsra bepuszilhat az iszlám migráns banda hatsójába is,ennek következtében egyre távolodik a normális nem megélhetési zsidóságtól és Izraeltől. Itt lenne annak az ideje,hogy a normális zsidók és Israel segítségével folyamatosan világszerte leírjuk és kidoboljuk,hogy az antiszemiták nyugaton vannak,mert aki az iszlámbandának segít,az abban is segít,hogy a eu zsidóságot előbb utóbb megtámadják és nálunk ez nem történhet meg.Ezt állandóan sulykolni kéne.
annamanna
2021. február 12. 11:17
Az mondjuk nem igaz, hogy kerüli a belpolitikát, én két interjút láttam a youtube-on (az egyik Gurmaival készült aznap reggel, ami után rohant az utcán, a másik egy DK-s nővel). Szóval biztosan nem kerüli a belpolitikát, de egyébként nagyon nyugodt, békés, normális kérdező, teljesen jó benyomást keltett, furcsállom, hogy van bárki, akit zavar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!