Gyógyászati alkalmazással rendelkező kábítószer a kannabisz

2021. május 18. 18:23

A magyar hatóságok a közelmúltban elkezdték betiltani a Magyarországon forgalmazott, kannabiszolajat tartalmazó termékeket.

2021. május 18. 18:23
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján az ENSZ Kábítószerügyi Bizottsága 2020. decemberében a gyógyászati alkalmazással rendelkező kábítószerek közé sorolta a kannabiszt és a kannabiszgyantát, a magyar hatóságok a közelmúltban elkezdték betiltani a Magyarországon forgalmazott, kannabiszolajat tartalmazó termékeket. Minden bizonnyal egyetértünk abban, hogy egyetlen gyógyászati felhasználással rendelkező anyagot sem tilthat be senki ideológiai alapon, hiszen ezzel több tízezer honfitársunktól venné el a gyógyulás lehetőségét. A CBD-olajok jelenlegi szürke zónás forgalmazása senkinek sem jó, ezt azonban nem tiltással, hanem megfelelő szabályozással kellene kezelni.

Azokra a kérdéseimre, hogy tervezik-e támogatni azokat a kutatásokat, amik az orvosi hatásait vizsgálják vagy, hogy miért kezdtek el a magyarországi forgalomba hozataltól eltiltani CBD-tartalmú termékeket egyenes választ továbbra sem kaptam a kormánytól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. május 19. 16:25
Én szeretem magam úgy jól érezni, hogy tudom közben, hogy van agyam. Engemet ez még sohasem zavart.
kikerics
2021. május 19. 15:39
Nem csodálkozom, az ég adta világon semmit se ér gyógyászati szempontból.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 19. 15:08
Peti! Szerintem meg nem! A te szavad pont annyit ér mint az enyém.
gyaloggos
2021. május 19. 13:31
UNGÁR, sokkal bölcsebben tetted volna, ha HALLGATSZ ebben a kérdésben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!