Amikor a Papifrankó nem frankó

2021. június 18. 08:13

Hodász András elég olcsó, durva és arrogáns módját választotta Perintfalvi Rita lejáratásának.

2021. június 18. 08:13
Csóka Judit
Felszabter.blog.hu

„Hodász András egy 20 perces videóban, a Papifrankó Youtube csatornán beszélt Perintfalvi Rita most megjelent, az „Amire nincs bocsánat” című könyvéről és magáról a szerzőről is. Azt mondja, a könyv ahelyett, hogy az áldozatokról és a megoldásokról szólna, Perintfalvi Ritáról szól. Szerintem Hodász kihagyott a könyvből úgy 400 oldalt. Úgy tűnik, az egyház e felszentelt papja vagy nem olvasta el a könyvet, vagy elolvasta, de nem értette, vagy olvasta, értette, de nem akarja érteni. Állításai hamisak, félrevezetőek, tudatosan manipulatívak. Ezért gondolom úgy, hogy Hodász András és a videója nem frankó. Ráadásul elég olcsó, durva és arrogáns módját választotta Perintfalvi Rita lejáratásának. Ez jellemzően bántalmazó magatartás, ami az erőszakos és uralkodni vágyó férfit jellemzi.

Bár Hodász próbálja azt a benyomást kelteni, mintha tárgyilagos és korrekt lenne, azonban a megfogalmazásai, a könyvből vett idézetei és hangsúlyai arról tesznek tanúságot, hogy ez egyáltalán nem így van. Ha így lenne, nem azzal kezdené a beszédét, hogy ítélkezik a szerző felett, hanem elmondaná, hogy Perintfalvi Rita katolikus teológus, teológiából szerzett doktorátust. Grazban az egyetemen teológiát tanít. Elnöke a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének. Ehelyett azt mondja, hogy Rita (mert tegeződnek, és ugyan nem kávéznak minden nap, de ismerik egymást) nem bírja a kritikát: »Ritának megvan az a rossz szokása, hogy már eleve hitelteleníteni akar mindenféle kritikát munkáival kapcsolatban, és ezért már eleve áldozati pózba vágja magát«.

Itt Hodász Andrástól már megszokott képzavarral szembesülünk. Vajon mit jelent, illetve milyen póz az áldozati póz, amibe az áldozat »vágja magát«?

Másrészről ez a pap személyes véleménye, és ha egy barátjának mondja el, abban nincs semmi elítélendő, de egy 22 ezer követővel rendelkező csatornán a másik emberről, egy könyv szerzőjéről ilyet mondani – amit nem tud bizonyítani, mert hogyan is bizonyítaná – nem elegáns. De mit tehetünk, a stílus maga az ember. Ezzel a felütéssel, a nézőt eleve a szerző ellen akarja hangolni, ezért már ekkor megkérdőjeleződik a pap objektivitása, korrekt hozzáállása a témához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. június 18. 23:47
Miért van az, hogy ezek a 'liberálisan' (?) gondolkodó nők/férfiak (?) olyan otrombán csúnyák? Lehet, hogy nem tudják eldönteni nemi identitásukat, és ez a folyamatos vívódás felőrli őket, ami aztán kiül az arcukra?
Selamat
2021. június 18. 16:18
Perintfalvi Rita saját magát járatta le. Ezért jutott számára 3 napos pünkösdi királyság. De még az is lehet, hogy királynőség. Aztán majd szépen besétál a többi fekete ruhás közé, s élete végéig azon gondolkodik, hogy volt e értelme annak amit csinált. Nem volt.
Krupp Skya
2021. június 18. 15:22
Apró papira gondolsz? Ő nem hogy nem volt frankó, hanem egyenesen tréfli volt.
Welszibard
2021. június 18. 13:13
Perintfalvi Rita könyvének van egy komoly hiányossága. Jóllehet, még nem olvastam a könyvét, de a "papifrankó"-hoz írt youtube kommetekből annyi kiderül, hogy a 400 oldalból kb. 250 oldal az eset interjúk, 150 oldal pedig a szerző kritikája az egyház belső strukturális reakcióiról. Ami kimaradt: az az audio et altera pars. Ha igazán korrekt és tényfeltáró akart volna lenni a szerző, akkor mint teológus, leül a másik féllel is beszélgetni és ezeket az interjúkat is beleteszi a könyvébe. Miért nem tette? Beér püspök is adott már őszinte és nagyon korrekt interjút pontosan ezekre az ügyekre reagálva - tehát nem igaz, hogy papokkal nem lehet beszélgetni ezekről a kérdésekről. Hodász Andrással is leülhetett volna egy interjú erejéig, de ezt sem tette. Vajon miért nem kíváncsi a másik fél reakciójára? Nem ez lenne a keresztényi szeretet és békítő szándék jegyében a követendő? Az egy megint más kérdés, hogy a Perintfalvi magánteológiájában számos hamis bibliamagyarázat található (hogy csak a legkirívóbbra utaljak, a szodomai történet teljes félremagyarázása azért, hogy kompatibilissé tegye az LMBTQI ideológiával). Perintfalvi egyszerűen nem hajlandó reagálni azokra a nem kevés külföldi és magyar teológiai kritikákra, amelyek az ő magán biblia-értelmezéseit cáfolják. Vajon miért nem halandó reagálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!