A szélsőségesek már a spájzban vannak

2021. szeptember 05. 08:05

Van azonban egy igazi szélsőségesünk, ez pedig a DK.

2021. szeptember 05. 08:05
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„A politikában (sőt az élet egyéb területein is; művészetektől a sportig) szívesen dobálóznak egyesek a »szélsőséges« minősítéssel. Ez azonban megfoghatatlan, egyáltalán nem objektív jelző, mert valamihez képest lehet csak értelmezni.

Ságvári Endre gyilkos gonosztevő (szélsőséges) figura volt, a Kádár-korszakban mégis utcák viselték a nevét. Ha valaki Napóleont 1813-ban Párizsban korzikai fenevadnak nevezi, éppen olyan szélsőséges megítélés alá esik, mint az, aki Waterloo után »őcsászári felsége«-ként hivatkozik rá. Az európai fősodor 2000-ben szélsőségesnek minősítette Wolfgang Schüssel osztrák kormányát, 2019-ben már Schüsselt delegálta az Európai Néppárt a »szélsőséges« Fideszt és Orbán Viktort vizsgáló bizottságba. A harmincas években idehaza szélsőségesnek számított, aki kommunista volt, az ötvenes években szélsőségesnek számított, aki nem volt kommunista. A Jobbikot a baloldali sajtó évekig szélsőségezte, ma azokat szélsőségezi, akik bírálják a Jobbikkal szövetségre lépőket.

Van azonban egy igazi szélsőségesünk, ez pedig a DK. (Akár a Demokratikus Koalíciót, akár Dobrev Klárát gyanítjuk a betűk mögött.) Az Indexnek adott interjújában Klára asszony seregnyi lábjegyzetet produkál a majdani A szélsőséges DK dicstelen szerepe a magyar történelemben című szakdolgozathoz...

Abban bízhatunk egyedül, hogy az erőszak mellett a hazugság is öröklött és tanult része a személyiségének, mert amiképpen férje sem mondott soha igazat (és ezt legjobban tőle magától tudjuk), nagyapja is úgy fogalmazott ’56 október 6-án, Rajk László rehabilitációs újratemetésén, hogy »Soha többé«, aztán két év múlva már Nagy Imréék kivégzését jelentette be a Parlamentben.

Ilyen családi háttérrel Dobrev Klára szavai alkalmasak arra, hogy másokban félelmet keltsenek, ami meglehetősen szélsőséges viselkedési mód.”

Fotó: Élhetőbb Dombóvárért, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. szeptember 06. 15:34
Jönne a "DK" erőszak,terror!
púpos
2021. szeptember 06. 10:01
Nem is tudom, melyik az ocsmányabb? A külseje, vagy a belseje. A maganemében mindkettő listavezető.
Google
2021. szeptember 05. 17:08
Arra lennék kiváncsi, egymásnak is úgy hazudoznak mint a vízfolyás, ennek a kedves házaspárnak a tagjai? Nem irigylek tőlük semmit, minden legyen az övék, csak az országunkat hagyják békén!
Bokros Birka
2021. szeptember 05. 12:40
Látjuk az unokákat, Fegyőr, Klára stb! A kommunista diktatúra örökösei a padkás söprők gyermekei a sortűz ,vezénylők, szemkilövetők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!