Paks II megtérülése: a rögvalóság helyretette a baloldalt

2021. november 18. 18:01

Az energiaválság közben a Paks II-t ellenző balliberálisok hallgatnak. Minden okuk meg van rá.

2021. november 18. 18:01
null
Hárfás Zsolt
Magyar Nemzet

„Az egyre mélyülő európai energiaválság közepette a Paks II projektet ellenző hazai balliberálisok mélyen hallgatnak. Meg is van minden okuk rá. A két új paksi blokk megépítését folyamatosan támadó baloldali politikusok és »szakértőik«, köztük az osztrákok által pénzelt Energiaklub és a baloldali média évek óta azzal traktálta a közvéleményt, hogy a Paks II projekt soha sem fog megtérülni, mert a két új blokk üzembe helyezéséig csak minimálisan fognak emelkedni az áramárak vagy akár csökkenni is fognak, mert egyre több »olcsó« megújuló lesz a rendszerben. Ezek az előrejelzések körülbelül akkora szakmai kompetenciáról tanúskodtak, mint amekkorával a momentumos Fekete-Győr András rendelkezik az energetikai kérdésekben, aki szerint »a napelem az tulajdonképpen atomerőmű«.

Vegyük csak  szigorúan a tényeket! A köztudottan külföldi országok és szervezetek, köztük az osztrák kormányszervek által is támogatott szervezet, az Energiaklub egy 2015-ös tanulmányában azt írta:

»A villamosenergia-árra vonatkozó nemzetközi előrejelzések figyelembevételével magas a valószínűsége annak, hogy a Paksra tervezett új erőmű nem fogja tudni elérni az önálló piaci működéséhez szükséges értékesítési árakat, és tartósan állami támogatásra szorul.«

Nyitókép: Paks, 2021. szeptember 10.
A paksi atomerőmű 2021. szeptember 10-én.
MTI/Kiss Dániel

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. november 19. 09:16
Németeknél jól bevált az atomerőművek leállítása... lehet nem kéne a nyomdokaikba lépnünk
Megtalálta
2021. november 19. 01:42
" Jó, ha tudjuk, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje antinukleáris aktivistákra, nem pedig szakemberekre bízná a környezetvédelmi és energetikai kérdések irányítását. Jávor Benedeket és Szél Bernadettet nevezte meg lehetséges tárcavezetőként. " Aztaq. Tényleg ezeket a zöld rohadékokat tenné meg energetika kérdésekben döntéshozóknak? Ez kurvára nem vicces.
amca
2021. november 18. 21:37
Buttha állibsi voltosoknak üzenném: Én még fűtöttem Pakssal: 30 fillér / Kw 40 fillér 50 fillér i tako daljeje ( rus ) Egészen 1700 fillérig. Na ,ott váltottam.
ValakiValahonnan
2021. november 18. 20:35
Az teljesen világos, hogy ha a napelem atomerőmű, akkor a napkollektor részecskegyorsító, a szélerőmű pedig fekete lyuk (ha jól emlékszem ...).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!