Mit kaptunk Glasgow-ban?

2021. november 06. 18:49

A magyar fiatalok elkötelezettek teremtett környezetünk védelme mellett.

2021. november 06. 18:49
null
Rácz Zsófia
Magyar Hírlap

„A tények is azt igazolják vissza, hogy nemzedékünk elköteleződése a környezetvédelem ügye mellett egyértelmű. Például, amikor a legutóbbi, 2018-as Európai Ifjúsági Eurobarométer keretében megkérdeztek minket, 15 és 30 év közötti magyar fiatalokat arról, hogy mik legyenek az Európai Unió prioritásai, a többségünk (54%) azt válaszolta, hogy »a környezet védelme és az éghajlatváltozás elleni erőfeszítések«. Ezzel szemben összeurópai szinten az Európai Unió fiatal­jainak csak 50%-a értett egyet ezen állítással.

A magyar fiatalok képviselete azért rendkívül megtisztelő és felelősségteljes feladat e téren, mert mi vagyunk az utolsó generáció, amely még tehet a klímaváltozás ellen! Alapvetően a mi nemzedékünket fogja a legsúlyosabban és hosszú távon is érinteni az éghajlatváltozás. Mégis nekünk, mai fiataloknak kell a legkevésbé magyarázni, hogy mit jelent a környezetünk védelme, hogy miért is olyan fontos a fenntartható életmód kialakítása.

Számunkra nem az a kérdés, hogy kell-e cselekednünk, hanem az, hogy miként tudunk a legtöbbet tenni a szívügyünkért. A magyar fiatalok elkötelezettek teremtett környezetünk védelme mellett. Ezt igazolja a nagy mintás Magyar fiatalok 2020 kutatásunk is, amely szerint a környezetvédelem az önkéntes tevékenységi területeink közül az egyik legnépszerűbb, ugyanis a 15–29 éves fiatal önkéntesek körében a legtöbben (25%) a környezetvédelemmel kapcsolatos területeken voltak kezdeményezők.”

Fotó: REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2021. november 07. 10:16
Mondjuk a Zsófihoz hasonlóak most tanulnak a ZH-kra, szakdolgozatra és államvizsgára készülnek éjjel - nappal. Hajrá Fidesz, de ennek a fiatal hölgynak a kinevezése nagy hiba volt.
Vasalo
2021. november 07. 08:12
Nem kellene a jozan paraszti észböl hülye politikai propagandát csinálni. Aki bármikor a környezet ellen tesz bármit, azt rendszerint valamilyen hülyitö befolyás alapján teszi, legyen az cola vagy e-auto reklám. A környezet nem azzal kezdödik és nem is környezetvédelem az, amit az a 100 ezer ember tett Greta nyomában Glasgowban. Minden tüntetö zsebében ott lapul az okos telefon, a láthatatlan, de jelenlevö és méregdrága hálozat ami azon készülékek müködését egyáltalán lehetöve teszi. Még véletlenül sem hangzott el Grétacska szajából ezen müszaki berendezések feleslegessége és energia igénye. Márpedig anélkül az egész aljas mozgalom még jelentéktelenebb lenne mint azon technika segitségével. Lehet, hogy az uj technika használata helyett valoban elgondolkozhatna minden tüntetö mit is tehet a környezet védelmében. És az sem környezetvédelem amikor az energiát extrán megadoztatják és a beszedett pénz nyomtalanul eltünik. Márpedig más alternativa eddig fel sem merült.
Annalili
2021. november 07. 07:25
Biztos velem van a baj, de ebből cikkből számomra semmi értékelhető információ nem derült ki. Konkrétan mit tesznek/teszünk az ügy érdekében. Amúgy meg tök érdekes (korábban olvastam valahol), azon dolgoznak, 2023-tól visszaváltható legyen az összes üveg...de 30 évvel ezelőtt visszaváltható volt...
Mike Oak
2021. november 07. 03:51
https://kepkuldes.com/image/uJ8QJg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!