Tudom, csak régi, jól bevált oltást lehet beadatni

2021. december 01. 10:20

Kérdem én, azok az oltások már régiként és jól beváltként jöttek létre?

2021. december 01. 10:20
Jocó bácsi
Facebook

„Az utóbbi időben többen kértek számon, hogy miért nem állok ki a kollégáim mellett, miért nem alkotok véleményt a kötelező oltás témakörében. Hát, az ok az, hogy a véleményem még szerintem is túl éles. De hát legyen, lehet, hogy most tátott szájjal szaladok abba a bizonyos erdőbe ezzel, de hogy házhoz megyek a pofonért, az tuti. Abszolút elfogadom azt, hogy ha valakinek vannak elvei. Sőt, szerintem ez egy nagyon fontos tulajdonság. De még fontosabb az elvek való melletti kitartás. Elfogadom, hogy valaki nem kér oltást, bár nem értek vele egyet, de tisztetben tartom mindenki döntését.

Viszont, ha valaki dönt, akkor fogadja el, hogy bizony az elvei miatt néha érheti hátrány ugyanúgy, ahogy más esetben előny is. Valaki nem kér oltást, oké. Oltás nélkül nem dolgozhat. Ő nem kéri, vállalja ezzel azt, hogy nem dolgozhat. Tiszta sor. De hogy hetek óta megy a hiszti, hogy mit képzelnek magukról, és emberellenes, az nekem sok. Ha vannak elveim, akkor nem nyígok, hanem kitartok mellette. Nem beszélve arról, hogy sokan közülük kardoskodnak a digitális oktatás mellett, mert veszélyes a helyzet. Ettől meg még jobban felmegy bennem a pumpa. Mert a digitális oktatás javarészt semmit sem ér, a gyerekek jó része lelkileg nem bírna még egy etapot. De ugye ez nem számít. Igen, kiesik több ezer tanár januártól. Nekünk, akik maradunk, azt kell mondani, hogy az eddigi hiány mellett ezt már nem tudjuk ellátni. Omoljon csak össze a rendszer. Aztán lehet majd építkezni.

Szóval tényleg azt gondolom, hogy elfogadom, ha valaki nem oltat. Azt is, aki igen. Tényleg. Én sem akarok sem rábeszélni, sem lebeszélni senkit. Elsőként mondtam azt, hogy én egy gyereket sem fogok meggyőzni, vagy elbizonytalanítani. Mindenkinek a saját döntése. Tudom, csak régi, jól bevált oltást lehet beadatni. Kérdem én, azok már régiként és jól beváltként jöttek létre? A kérdés persze költői. Mert mindenre is van kontra. Csak egyet kérek: ha elvekre hivatkozunk, akkor amellett őszintén tartsunk ki, siránkozás és hiszti nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vktzmnksr
2021. december 01. 17:45
Baszok az oltásra, élem az életem. Ha meghalok, úgylesz. Hülye barmok..
annamanna
2021. december 01. 14:40
Megtelt a gyermekpszichiátria, sok önsértő gyerek szorul kezelésre https://444.hu/2021/11/23/megtelt-a-gyermekpszichiatria-sok-onserto-gyerek-szorul-kezelesre "a 2019-es, azaz a járványt megelőző őszi időszakhoz képest 40 százalékkal emelkedett a kezelést igénylő esetek száma. A szorongásos és depressziós zavarokkal küzdő gyerekek aránya egyenesen ötszörösére nőtt, de megkétszereződött a kényszeres gondolatokkal és cselekedetekkel jelentkező fiatalok száma is. Eközben 613-ról 857-re nőtt a figyelemzavaros esetek száma. A szakambulancián jelenleg 500 gyerek vár időpontra, és a szám folyamatosan nő. A koronavírus-járvány - és az azzal járó korlátozások - pszichológiai hatásai a pszichiáterek szerint elsősorban a serdülőkorban lévőket sújtják; közöttük nagyon sokan okoznak saját maguknak könnyebb, de esetenként súlyosabb sérülést is. „A pandémia katalizátorként hatott a serdülők és a családok problémáira, az amúgy is létező gondok a bizonytalanság és a krízis hatására még erősebben jelentkeznek. A serdülők azért élik meg nehezebben ezt az időszakot, mert ők már elég nagyok ahhoz, hogy tudatosítsák magukban a feszültségeket, és amúgy is kritikus életszakaszban vannak” Tárnok szerint ugrásszerűen megnőtt az önsértő gyerekek száma, és ezek a gyerekek jellemzően nem azért okoznak maguknak sérülést, mert el akarják dobni az életüket, inkább a feszültséget, a frusztrációt akarják levezetni. Ezzel együtt, folytatja az igazgató, sok az öngyilkosságot megkísérlő vagy szuicid gondolatokat megfogalmazó fiatal is. A szakambulancián elsősorban a súlyos esetek számának meredek emelkedése miatt aggódnak. A fizikai kontaktus hiánya sokaknak gondot okoz, ahogy az iskolába való visszatérés is." Túlterheltek a gyermekpszichiátriái osztályok https://444.hu/2021/11/29/tulterheltek-a-gyermekpszichiatriai-osztalyok „Mikor a járvány enyhül, nálunk akkor történik a sok jelentkezés,” mondta. Szerinte a zárkózottabb gyerek egy része élvezte a karantént, nekik a nyitás okozott szorongást. Nem várható gyors lecsengés, mondta."
VeJoLa
2021. december 01. 13:28
A oltásnak semmi köze a hozzá kapcsolt hatósági intézkedésekhez! Utóbbiak csak a vakcinabizniszt, nem az emberek egészségének az ügyét szolgálják!
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2021. december 01. 13:08
De amikor még új volt, nem is volt kötelező. Kötelezővé akkor vált, amikor már volt vele tapasztalat. Plusz egy gyermekbénulás elleni oltás nem azt mondja, hogy hát azért lehet hogy egy kicsit majd lebénulsz, a nagylábujjad mondjuk, vagy lehet, hogy a féloldalad, de teljesen nem fogsz lebénulni. A jelenleg kötelező oltások bizonyítottan és teljes körűen megvédenek. Ezt a kovid elleni oltások még nem tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!