Nemzeti pisiszökőkút

2022. február 04. 09:03

Van egy hatályos szabályozás, amit a képen látható ember írt elő mindenki számára, de nem tartja be.

2022. február 04. 09:03
null
Ónody Gomperz Tamás
Jelen

„Vannak, akik szerint a maszkhordás felesleges, ezért vissza kellene vonni az azt előíró rendeletet. Velük ellentétben mások még az otthoni maszkviselést is kötelezővé tennék. Az alábbi kép értelmezése szempontjából teljesen mindegy, hogy melyik álláspontot tartjuk helyesnek.

Van egy hatályos szabályozás, amit a képen látható ember írt elő mindenki számára és a képen látható ember nem tart be. Nem a maszk az érdekes, hanem a »törvény mindenkire vonatkozik« elv érvényesülése, amit a képen látható ember naponta elismételt a CEU kitiltása idején, továbbá minden olyan esetben, amikor a jogot fegyverként használja ellenfelei tönkretételére.

A jog uralma azt jelenti, hogy a szabály a szabály megalkotójára is vonatkozik. Ennek alternatívája az önkény, a személyes uralom, a vezérkultusz, a pórázon rángatott legfőbb ügyész.

Az angol miniszterelnök egy nagyon hasonló ellentmondás miatt fut vesszőt hetek óta, a kiváltó ügy (bulizás a bulitilalom idején) ott is banális. A törvény előtti egyenlőség elve azonban banális ügyekben ugyanúgy sérülhet, mint nem banálisokban, márpedig a törvény előtti egyenlőség elve abból a keresztény, illetve liberális nézetből következik, hogy minden ember egyenlő, ezért nem rendelkezhet senki származási vagy önkényesen gyakorolt kiváltsággal.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
horvatho
2022. február 05. 21:22
Majd után ismét jött Gombperec a hídlakó, de a feje még mindék reszgett.
Bright
2022. február 05. 07:53
Olyan helyeken, ahol helyben lehet élelmiszert fogyasztani, a vendégnek semmilyen szabály szerint nem szükséges maszkot hordania. Ezt nyilván a propagandista szerző is tudja, csak próbálja hergelni a kevés baloldali fanatikust.
annamanna
2022. február 04. 20:19
Putyin nem engedte magához öt méternél közelebb. Bár maga Orbán azt nyilatkozta többször is, hogy "nem én vagyok a vírus", de ez Putyint valahogy nem győzte meg.
Aerion
2022. február 04. 13:39
A legkellemetlenebb szabályzás azonban mégis az, hogy az ilyen moslékos férgeket, mint ez, 'nem szabályos' úgy taknyán tenyerelni, hogy a belső felük kifele forduljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!