Hol téved Beer Miklós?

2022. április 03. 17:22

Nem szólaltál meg, amikor Gyurcsány Ferenc vatikáni látogatása során nyílt támadást intézett a magyar katolikus egyház és papjai ellen.

2022. április 03. 17:22
Molnár J. Péter
Váci Mérték

„2003-tól 2019-ig voltál váci püspök. 

2004. decemberében nem szólaltál meg, amikor Gyurcsány Ferenc vatikáni látogatása során nyílt támadást intézett a magyar katolikus egyház és papjai ellen. 

2006. szeptemberében nem szólaltál meg, amikor pedig már látható volt, hogy a második Gyurcsány-kormány jelentősen, több mint 15 százalékkal kurtítja meg az egyházi finanszírozású iskolák költségvetési támogatását az államiakkal szemben. 

2006. októberében nem szólaltál meg, amikor azonosítószám nélküli rendőrök ártatlan embereket, köztük Vértesaljai László jezsuita szerzetest verték véresre Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt. 

2009. szeptemberében nem szólaltál meg, amikor kiderült, hogy a Bajnai-kormány felfüggeszti az 1+1 százalék alapú egyház finanszírozási rendszert. 

Hallgattál. 

De most, amikor Kárpát-Medence-szerte 3000 templom újult meg, most, amikor történelmi rekonstrukció alatt esik át a váci dóm, most, amikor az egykori Ferences-rendházban a piaristák működtetésében tehetséggondozó központ és közösségi tér épült, most, amikor megújul az általad is fontosnak tartott Galamb utca, és most, amikor a cikkben idézett kép tanúsága szerint átadtad a Reménység Egyesület atlétikai pályáját, most fontosnak tartottad, hogy megszólalj. Hogy odaállj. És nem is akármikor. Néhány nappal a választások előtt. Amúgy stratégiailag. És hogy azt mondd, hogy már olyanra is kap pénzt az egyház, amire nem kér. 

Mondom, jogod volt hozzá. Hogy elegáns volt-e? Hát, arra még aludnom kell néhányat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bursty
2022. április 04. 00:32
Kávét valaki?
olvaso9
2022. április 03. 20:09
Köszönet az írásért. Igen, fontos azt is megvallani (megbánni), mit nem cselekedtünk meg, mit mulasztottunk el - ugye, püspök úr? "Gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással" -ugye, püspök úr? .
Carsac
2022. április 03. 18:58
Békepüspök. A hübrisz, ugye. Avagy, ahogyan az Ördög Ügyvédjében a Sátán utolsó mondata elhangzik: "Vanity... is my favourite sin." Avagy "Hiúság.... a kedvenc bűnöm." Beer Miklós élre furakodik a sorban, de mégsem tudja félrelökni Bergoglio Ferencet...
szürkeSzarvas
2022. április 03. 18:36
A gyurcsányista atya. Van még 1 masik is-aki "blogolt". Ritkák ők,mint a kétfejű borjú..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!