A szavaival abuzáló újságíró vajon az életben is bántalmazza a nőket?

2022. május 22. 08:57

Nem akarok semmiféle szexista leegyszerűsítésbe belemenni, de engem nők nem bántalmaznak, csak férfiak.

2022. május 22. 08:57
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Fura dolog a szavak világa. Ugyanis a szó hatalom. Egy egész világot le lehet rombolni vele, ha manipulációra és agymosásra használják. Ugyanakkor gyógyítani, építeni, sebeket bekötözni és másokat bátorítani is lehet a szavak ereje által. Tényleg nem gondoltam arra, hogy a szexuálisan bántalmazó papok után az online erőszak (lejáratás, mobbing, fenyegetés, becsületsértés) legkülönfélébb formáit alkalmazó »újságírókat«, »megmondóembereket« lesz szerencsém közelebbről górcső alá venni. De ezt hozta az élet. Amúgy is régóta foglalkoztat az a kérdés, hogy aki az online felületeken agresszív erőszaktevő, az vajon a való életben mennyire bántalmazza a nőket? Nem akarok tényleg semmiféle szexista leegyszerűsítésbe belemenni, de engem nők nem bántalmaznak, egyetlenegy sem, csak férfiak, így a vizsgálatom tárgyát is ők képezik. Szóval vajon azok, akik szívesen élnek az online világban az erőszak legkülönfélébb eszközeivel, azok vajon hogyan viszonyulnak a való életükben az emberekhez, a másik nemhez?

Vannak kutatások, amelyek arról beszélnek, hogy az online felületeken rengeteg ember egyszerűen kifordul önmagából. Olyan stílust, hangnemet és agressziót enged meg magának, amit arccal, névvel a normál életében soha nem tenne. Szégyellené magát, sőt erkölcsileg egyértelműen elítélné az ilyen cselekedeteket. De online mégis megteszi. Fröcsög, gyűlölködik, beszól a számára vadidegen embereknek, sőt erőszakkal fenyeget. Csupán azért, mert valamivel nem ért egyet.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. május 23. 21:46
" ....... engem nők nem bántalmaznak, csak férfiak." Ne nagyképűsködjél rita! Ki az az idióta férfi aki egyáltalán szóba áll veled? Még bottal sem piszkálnálak meg.
axel2552
2022. május 23. 08:26
Tehát mivel magát csak férfi abuzálja (ezért az egész világon) a bántalmazó nem is lehet más csak férfi ugye?Nem tudom mikor értjük meg egy nő is lehet férfigyűlölő,egy meleg is lehet heterofób,egy színesbőrű is lehet rasszista és ezek pont annyira súlyos és elitélendő dolgok mint fordítva.(nem gondolnám hogy van mentség vagy enyhitő körülmény)
Békés
2022. május 23. 01:51
Mondjuk ez más, mint amiről a ciikk szól, viszontb tipikus női viselkedés: Tizenhatszor ment el randizni, egyetlen célja volt: ingyen kajálni https://www.ferfihang.hu/2022/05/15/tizenhatszor-ment-el-randizni-egyetlen-celja-volt-ingyen-kajalni/
Sulammit
2022. május 22. 21:37
Te most magadról beszélsz, Perintfalvi? Amiket leírtál, azt te csinálod a facebookodon. Emlékszel még a felhívásodra, te sátánfajzat!? F_szok rajzolására buzdítja híveit Perintfalvi Rita katolikus teológus 2022. március 24. 16:59
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!