Mi kell még ahhoz, hogy a világ elismerje, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon?

2022. június 06. 16:09

Mi kell ahhoz, hogy a keresztényeket végre ne megvesse a világ magát fejlettnek mondott része, hanem támogassa?

2022. június 06. 16:09
null
Mengyán Albert
Facebook

„Tegnap, pünkösd ünnepe volt. A kereszténység 3. legszenetebb ünnepe, mikor a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. Ugyanezen a napon, a nigériai Owo városában egy fegyveres csoport 50 embert meggyilkolt és legaláb 100-at megsebesített. A világ mégis csendes. Csendes, hiszen csupán keresztényekről van szó. A keresztény életek nem számítanak?! A halottak közt vannak gyerekek is, de egy friss házaspár is. Tragédia. Mit tesz a világ?! Hallgat. Lehoznak ugyan pár cikket, de ennyi.

Hazánk azonnali, 10 millió forintos segélyt küld a helyi egyháznak. A pénz ugyan nem hozza vissza a halottakat, de segíthet még azokon, akik élnek és kórházi ellátásra szorulnak. Az adományt a kormány a Hungary Helps programon keresztül valósítja meg.

Mi kell még ahhoz, hogy a világ (vagy legalább annak nyugati fele) elismerje, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon?! Mi kell ahhoz, hogy a keresztényeket végre ne megvesse a világ magát fejlettnek mondott része hanem támogassa?!

Együttérzésem a szenvedőkkel, részvétem a gyászolókkal. Imáimba foglalom őket.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2022. június 07. 08:27
Liberálisoknak mindegy. Ők csak a saját világnézetüket erőltetik másra, ha kell, ha nem. Elnyomó zsarnokok.
Akitlosz
2022. június 07. 00:50
"Mi kell még ahhoz, hogy a világ elismerje, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon?" Az, hogy a keresztények a vallásukat, ami a magánügyük, ne közügyként akarják ráerőltetni az emberekre. Az állam nemhogy nem üldözi, de az adófizetők pénzével tömi az egyházakat, miközben nekik nem kell adót fizetniük.
Trombitás Keresztély
2022. június 07. 00:13
Albika észrevette már, hogy itt a szomszédban 50-nél sokkal több keresztényt ölnek meg? Naponta.
Nagy Pál
2022. június 06. 23:56
Szóval: ha a keresztényeket valahol atrocitás éri, az akkor legyen közügy, de a pedofil papok aljasságai maradjanak meg egyházi belügynek! Albertka! No e miatt a vállalhatatlan hozzáállás miat csökken drasztikusa a híveitek száma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!