Beszéljünk a politikáról, ne kerülgessük a forró kását!

2022. augusztus 02. 12:59

Sehol nem kértem helyreigazítást, de egy-két dolgot azért tisztáznék.

2022. augusztus 02. 12:59
null
Rókusfalvy Pál
Index

„Beszéljünk a politikáról, ne kerülgessük a forró kását! Az senki előtt nem titok, hogy a vidék politikáját ez a kormány sokkal érzékenyebben kezeli, mint az előzőek, sokkal nyitottabb az agrárium, így a borászat felé is, sokkal fogékonyabb ezekre a kérdésekre. A szakmán belül engem nagyjából ismernek, tudják, hogy mit szeretnék. De a kinevezésem kapcsán elhangzó reakciókból azért látom, hogy aki a gyors, felületes oldaláról akarta ezt megfogni, az azt mondta, hogy »na, ez az a Rókusfalvy, aki 2003-ban belépett a Fideszbe, és aki az államnak kommunikál 2,2 milliárdért, ez biztos politikai megbízás«.

Sehol nem kértem helyreigazítást, de egy-két dolgot azért tisztáznék. Soha nem voltam semmilyen pártnak a tagja, de az édesapám, aki szintén Rókusfalvy Pál, valóban a Fidesz tagja volt. Gyakran összekevernek minket, én pedig – büszkén! – kikérem magamnak, hogy például A nemzet értékrendje című könyvet nem én írtam, hanem ő.

A Roxer kommunikációs cégünk a piaci szereplők mellett különböző ágazatokhoz is kapcsolódik, ami érthető, hiszen harmincegy éve vezető ügynökség vagyunk. Egy nekem szánt gyomrossal hatvan kollégámat bántják meg, ha azt mondják, hogy valamelyik – közbeszerzésen elnyert – kampány béna volt, ami aztán egyébként számos szakmai díjat nyert.

Valaki nem biztos, hogy attól sikeres, mert támogatják, lehet, hogy azért támogatják, mert sikeres. Etyeken olyan eredményeket értünk el, ami azért másoknak is feltűnt, és szeretnék, ha azt a tapasztalatot, amit fölhalmoztunk, beépítenénk az ország vérkeringésébe. Nem titok, hogy az elmúlt években többször kérték már ki bormarketinggel kapcsolatban a véleményemet.

Hogy jól dolgoztunk-e, az négy év múlva fog kiderülni, mert ez a rendszer önmagától kell hogy működjön, nem az állami beavatkozástól. Ugyanakkor mivel most több állami intézmény is foglalkozik bormarketinggel, ezt ki kell szervezni egy helyre, és ez jelenleg nem megy anélkül, hogy az állam azt ne mondaná, hogy a miniszterelnökséghez tartozik a bormarketing. A megoldást is az fogja adni, ha lesz egy olyan szervezet, ami ezt az egészet hosszú távon kezeli. A kormány jól érzi, hogy fontos ez a terület.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. augusztus 03. 09:22
Jaj, ez a sok kis Mókusfalvi rajongó! Jól van ez így, mert már ez is eteti csicskáit!
Fed74
2022. augusztus 03. 09:18
Inkább arról beszélj Mókusfalvi, hogy mennyi vissza nem térítendő Állami támogatást kapott a saját céged? Érdemes utána nézni!
TMATMA
2022. augusztus 03. 09:06
Javaslom a szkeptikusoknak, olvassanak Hamvas Bélát e tárgyban.
Lajoss
2022. augusztus 02. 14:59
Kilóra megvette az állampárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!