Székelyföld volt, van és lesz!

2022. augusztus 22. 21:48

Az U Kolozsvár szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai közepette győzött 1-0 arányban a Sepsi OSK Kolozsváron.

2022. augusztus 22. 21:48
null
Zsigmond Barna Pál
Facebook

„Az U Kolozsvár szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai közepette győzött 1-0 arányban a Sepsi OSK Kolozsváron. Sokadszor skandáltak román bajnoki meccsen soviniszta, kirekesztő rigmusokat, feszítettek ki a magyarokat gyalázó feliratokat. A bíró ugyan rövid időre félbe szakította a meccset, de később tovább engedte.

Ezeket az erőszakos közjátékokat nem lehet elfogadni, tenni kéne ellene, a mérkőzés félbeszakítása és a kis összegű büntetések nem szüntetik meg a jelenséget.

Az csak külön szomorú érdekessége a rendbontásnak , hogy a Sepsi OSK egyetlen játékosa magyar (a kapus, Niczuly) minden más játékos román vagy külföldi.

Az is különös, hogy a képen látható egyik, román ultrák által kifeszített felirat azt állítja, hogy a »Székelyföld nem létezik«. Ez továbbgondolása annak a román soviniszta tételnek, hogy a minket becsmérlők az »úgynevezett« Székelyföldről szoktak beszélni, tagadó üzemmódban. Ehhez képest a kolozsvári ultrák buzgalmukban megnevezték a nem létezőt, így Székelyföld már van, még akkor is ha szerintük nem létezik.

Tőlük is függetlenül: Székelyföld volt, van és lesz!

Ahogy Orbán Viktor fogalmazott 2018-ban Tusnádon: »Székelyföld akkor is létezett, amikor a modern Románia még nem létezett, Székelyföld akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak.

Tekintsünk Erdélyre erőforrásként, akarjunk erős Székelyföldet, erősödő magyarságot. Ez erőgyarapodást jelent Románia számára is.«

És persze hajrá Sepsi, gratulálunk!”

Nyitókép: Zsigmond Barna Pál Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 23. 14:36
Barnus volt a befutó a seggnyaló versenyben Anikó asszony szülinapján..
csulak
2022. augusztus 23. 11:07
az olah fasisztak ujabb megnyilvanulasa, romania a jogallam ! jo reggelt bruszeli degeneraltak !
LancelotDuLac
2022. augusztus 23. 09:50
"Székelyföld volt, van és lesz!" - így van - és nem véletlenül nem magyar földnek hívják!!!
feketeviraag
2022. augusztus 23. 08:45
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!