Az új ellenség: a diplomás nő?

2022. augusztus 26. 13:13

Az Állami Számvevőszék az iskolarendszert hibáztatja azért, mert több nő szerez diplomát, mint férfi.

2022. augusztus 26. 13:13
null
Gurmai Zita
Népszava

„A harmadik évezred Európájában az Állami Számvevőszék (ÁSZ) le merte írni, hogy ha túl sok a diplomás nő, az rosszul hat a népesedésre, mert a diplomás nők kisebb eséllyel kötnek házasságot és vállalnak gyereket. Ezek szerint a nőknek nem tanulniuk kellene, hanem szülni. Régi mantrája ez a Fidesznek, de így feketén-fehéren leírva mellbevágó. Még írásban is indulatos vagyok e primitív, nőellenes és lealacsonyító gondolatmenet láttán.

Az Állami Számvevőszék az iskolarendszert hibáztatja azért, mert több nő szerez diplomát, mint férfi. A készítők szerint a férfiak azért nem tudják kibontakoztatni a képességeiket, mert az oktatási intézményekben a »lányos tulajdonságok« a fontosabbak, a »fiúsnak«  tartott készségek háttérbe szorulnak. A számvevőszéki elemzői úgy vélik, ha a fiús tulajdonságok kibontakoztatása hátrányt szenved, az gazdasági károkat okoz. És hogy az egész még szebb legyen, megállapítják, hogy a nők abban érdekeltek, hogy a férfiak sikeresek legyenek.

Még a futballt is sikerül a női edukáció elleni érvként felhozni, amikor elismerik, hogy a lányok szorgalmasabbak, de aztán rámutatnak, hogy »aki már megfigyelt kisfiút dekázás közben, az láthatja, hogy a férfiak rendkívül nagy koncentrációval tudnak feladatokat elvégezni.« Tehát nem okos és művelt nők kellenek ennek az országnak, hanem koncentráló futballisták... Megáll az ész.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 339 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. augusztus 28. 09:34
Gurmai a szahardplomádból kéne megélned, akkor kb a hajléktalan dplomás prli szintjén lennél.
amca
2022. augusztus 28. 09:28
Zita nevű félbolond.
írmag
2022. augusztus 27. 20:29
A futás önmagában nem elégséges, az irány is fontos,hogy minél előbb elhagyhass bennünket!
Kriszta67
2022. augusztus 27. 11:49
Hát pedig egyszerű matematika. Ha több diplomás nő van mint diplomás férfi, és a nők nem karnak lefelé, a férfiak pedig felfelé házasodni, akkor tömegesen egyedül marad egy csomó nő. Várják a diplomás királyfijukat, aki nem is létezik, hiszen ők maguk túrták ki a felsőoktatásból. Az pl kinek jó, hogy az állatorvosin 80 százalék a lány? Aztán mivel ők csak kisállatokkal meg trendicuki lovakkal hajlandók foglalkozni, nincs elég állatorvos a haszonállatokhoz és nincs elég hatósági állatorvos. Cserébe éhbérért dolgozhatnak alkalmazottként befutott férfi állatorvosok rendelőjében, némelyiknek meg állítólag csak állatpatikai eladó állás jut. Gyakorlatilag a műszaki területeken kívül mindenhonnan kitúrják a fiúkat, de a társadalomrombolóknak ez is böki a csőrét, már kampányolnak hogy több lány menjen műszaki pályára. El kellene gondolkodni azon, hogy fiúkat csak hétévesen engedjenek iskolába, és valamiképpen segítsék őket jobban a tanulásban, mert jelenleg nem egyenlők az esélyek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!