Nyílt Levél Bayer Zsoltnak

2022. szeptember 07. 08:29

A vegánokat – történelmi kontextusban – sokkal inkább a szerzetesekhez lehetne hasonlítani.

2022. szeptember 07. 08:29
Bóday Pál
greenfo

„Ami a vegánokat illeti.

Őket – történelmi kontextusban – sokkal inkább a szerzetesekhez lehetne hasonlítani, hiszen közülük sokan, bár egyébként szívesen ennének húst, az állatok iránti könyörületességből nem teszik. Ugyanígy tettek az ariánusok, a kamalduli, a trappista szerzetesek, vagy éppen Savonarola.

De a – tudtommal Ön által is kedvelt – George Bernard Shaw is.

Sőt, így tesz a – tudtommal – ön által is kedvelt Arnold Schwarzenegger.

És így tett annakidején a – tudtommal – ön által szintén kedvelt – Richard Wagner is – hogy csak néhány kiragadott példát említsek a világtörténelem híres vegánjai közül.

A horgászat egyébként – állatkínzás.

Nem véletlen, hogy etikus pecások, nem csak visszaengedik a halakat, de még olyan kenőcsöt is tartanak maguknál, amivel gyógyítják a halak száján a horog okozta sebeket. Amúgy a horgászok közül rengetegen természetszerető, természetvédő emberek, akikkel igenis van közös dolguk az állatvédőknek – talán még a vegánoknak is.

De azért, mert vegánok – lehet, hogy éppen Fidesz szavazó vegánok – egy csoportja, csendesen, kulturáltan, értelmes vitára hívva nyilvánosan megvallja azt a véleményét, hogy a horgászat fáj a halaknak, nem ok arra, hogy a világ egyik legszörnyűbb jelzőjével, zoofiliával hasonlítgassuk őket.

Ez ugyanis nagyon súlyosan sértő a vegánokra- és rendkívül hízelgő a zoofilekre nézve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange Bulldog
2022. szeptember 11. 19:19
Figyelj ratyi! Leszarom a bajodat! Pecázok, hús, halat eszek, és ha nem lesz, te is jó leszel, sülve, főve, téged is megeszlek!
Innogreen23
2022. szeptember 08. 18:34
A növényevők növényevők. A húsevők húsevők. De azért mert te valamelyik bagázshoz tartozol, ugyan ne akard már hogy a faszságod kötelező legyen mindenkire nézve. A növény is érzi ha letépik a termését. Az állat sem szereti ha levágják. ( bezzeg ha oroszlán tépi szét, az más, azt imádja) aki húst akar enni, egyen húst, hiszen az evolúció így alakult. Aki nem akar húst enni, az ne egyen. Aki fényt akar enni, az meg zabáljon elektront. Mindenki magánügye. De mindig van egy fajtahó, aki belerúg a másikba, felsőbbrendűsége biztos tudatában. Pedig csak egy silány köcsög, aki azt hiszi, hogy ettől nehezebben mérik. Pedig csak egy fasz.
Kambodzsa
2022. szeptember 08. 16:06
A személyekkel való peldalózásnak semmi értelme, ugyanis Adolf Hitler is vega volt. Látott már valaki tüntetni húsevőket a vegaság elle? Mert baromságot bármikor lehetne rá kitalálni és tüntetni ellene, pl. minél több a vega, annál kevesebb a meg nem született állat. Ha létrejön 10 Vega ember, akkor miattuk 30 borjú nem fog megszületni. Azaz kiirtjak az állatvilágot. Vagy nem akarom a vegakat elkeseriteni, de a növények is éreznek fájdalmat! Egyes kutatások szerint már a bántalmazás szándékát is megérzik. A vegak ezzel a filozófiával csak műtrágyát ehetnének. És akkor jönnének a műeledel evők tüntetni a vegak ellen. (is) A gond nem a vega rendszerrel van, az sem érdekel senkit, ha valaki otthon zoofil, csak ne akarja már a másikra rákényszeríteni a saját rendszerét. Innen már csak egy ugrás hogy a zoofilek meg a vegak is bejarjanak az óvodákba erzekenyiteni. Mert miért is ne?! Most lehet felhorkantuk ezen, de 10 év múlva ki tudja mi lesz, mert ha a hülyeség vonat elindul, akkor nincs megállás.
csigamika
2022. szeptember 08. 12:13
hmmm, hitler is vegán volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!