Hajrá Moniz!

2022. október 30. 11:44

Meg kell védenem a csapatot, számomra a futball a fontos, nem a bőrszín, a vallás és egyéb megkülönböztetések.

2022. október 30. 11:44
null
Dávid Ferenc
Hírklikk

„Az október 22-i ZTE-Kispest meccsen a Honvéd-szurkolók az éppen előttük eleső zalaegerszegi Christy Manzingára – aki kongói demokratikus köztársaságbeli és francia állampolgársággal rendelkezik – rasszista megjegyzéseket tettek, Moniz emiatt tiltakozott, miközben dulakodás is történt a játékosok között. A ZTE edzője, Ricardo Moniz belépett a pályára, reklamálni kezdett, Bognár Tamás játékvezető piros lapot mutatott fel neki, a holland tréner pedig lehívta a csapatát a pályáról és úgy nézett ki, hogy a ZTE játékosai bevonulnak az öltözőbe. Dragóner Attila, a hazaiak sportigazgatója azonban megőrizte a higgadtságát, így mégiscsak folytatódhatott a találkozó, amit Moniz ezután már csak a lelátóról nézhetett.

Ricardo Moniz – aki holland állampolgár, Suriname-i édesapa és kínai-indonéz édesanya gyermeke – a mérkőzés után így nyilatkozott: »Christy Manzingával szemben közel egy szektornyi ember huhogott. Ezt nem jó szemmel néztem és beléptem a pályára. A játékvezető meg sem várta, hogy elmondjam, amit szeretnék, piros lappal kiállított. De nekem meg kell védenem a csapatot, számomra a futball a fontos, nem a bőrszín, a vallás és egyéb megkülönböztetések. Nem gondoltam volna, hogy ilyen probléma felmerülhet még Magyarországon, de úgy látszik, hogy mégis jelen van.«

Szegény Moniz mester nem tudhatta, hogy az október 22-i büntetés (kiállítás) csak a kezdet volt, az igazán felháborító következmény csak ezután jött.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. október 31. 22:33
Te idióta! Azt sem tudod, mi az a foci. ........ Rosszindulatú dilettáns.
Cséfy
2022. október 31. 13:53
--
amca
2022. október 31. 07:38
Buttha Baromez. Olyan huyyee vagy a focihoz ,mint máshoz is. Tán hallanánk világmegváltó javaslatadaidat... Ja ,nincs.. Te Tű tkp. 1 Rossi vagy.
Gulyásleves
2022. október 31. 06:14
A saját nevemben beszélek a szinesekről, vagy migránsokról... Úgy általában nem zavar a migráns, csak akkor ha nem dolgozik, vagy az utcán végzi a dolgát, vagy késsel fenyeget, természetesen a cigányokat is ideértve ( persze ez igaz a fehérekre is csak most a szinesekről ) Én mondjuk úgy szurkoltam egy magyar csapatnak sokáig, (a Ferencváros csapatának) A mai a jelenlegi játékosoknak semmi közük hozzá, főleg a tömeggyilkos orosz edzővel Az egész migráns csapat gyakorlatilag közpénzből van kitömve Nekem ez elfogathatatlan Így hát most nem szurkolok a migránsoknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!