A csendes szülői többség

2022. október 05. 08:46

A hangadó szülők ugyanolyan vad, fröcsögő DK-sok, mint a szakszervezetek.

2022. október 05. 08:46
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Dübörög a tüntetés- és sztrájkszezon. Bár az is igaz, hogy 12 éve gyakorlatilag permanens szezonja van a politikai demonstrációknak. És ez nagyon klassz: egy demokráciában szabad, és legyen is szabad bármikor ilyeneket csinálni. Persze Magyarország diktatúra, ezért aztán érthetetlen is, hogy mégis hogyan lehet ennyi tüntetés – de ilyen apróságokon ne akadjunk fel.

Szóval megint lesz tanártüntetés. Meg sztrájk. Vagy élőlánc. Vagy hídfoglalás. Nehéz követni, melyik nap épp melyik. Hogy könnyebb legyen: mindegyik lesz, ugyanazon a napon. És ez most már tényleg olyan monstre, giga-mega, össznépi lesz, hogy a Váli-völgyi taschenhitler rémülten tépi mindjárt az intarziát a Karmelita faláról, és alagúton, a Puskás stadion érintésével, majd pedig helikopterre szállva menekül Üzbegisztánba.

Fekete-Győr Andrást vállán viszi a tömeg a Parlament elé, ahol Puzsér Róbert felkeni Brüsszel magyarországi helytartójának (és Románia királyának), majd pedig Hadházy Ákossal karöltve közösen csatlakoznak azonnal az Európai Ügyészséghez.

Na jó, elég, és bocsánat a sok szarkasztikus sületlenségért. Nem, nem bagatellizálom el a tanárok problémáit. Írtam is erről már többször, a Politikai Hobbistában gyakran beszélünk is róla. (...)

És mit látunk azóta? Nem sok változást. A pedagógusok érdekeit képviselni hivatott szakszervezetek továbbra is a DK fiókintézményeként működve, kormánybuktatásról delirálva hergelik tovább nemcsak a tanárokat, hanem a szülőket is. Persze a full frontális átpolitizálásból szándékosan visszább vettek, hátha így eladhatóbb lesz. A PSZ részt sem vesz (ők majd novemberben tüntetnek). A PDSZ csak a sztrájkot szervezi, a tüntetést a Tanítanék! Mozgalom, amely olyan rajtaütésszerűen ébredt fel tetszhalott állapotából, ahogy Fülig Jimmy elaludt a Megkerült cirkálóban. A hídfoglalást pedig egy Grund nevű szervezet, amelyről eddig sosem hallottunk; »véletlenül« épp most grundolták össze.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2022. október 05. 20:55
...talán,mert ahogy őszerintük a humor ellenzéki műfaj,ezért csak!mindig ellenzékben tüntikéznek.miért is?
pemete jakab
2022. október 05. 20:47
"A hangadó szülők ugyanolyan vad, fröcsögő DK-sok, mint a szakszervezetek." Bezzeg a Fidesz milyen szolid volt ellenzékben: nem hergelt, nem tüntetett, nem bontott kordont. Vagy mégis?
Budai Katalin
2022. október 05. 20:36
"És ez most már tényleg olyan monstre, giga-mega, össznépi lesz, hogy a Váli-völgyi taschenhitler rémülten tépi mindjárt az intarziát a Karmelita faláról, és alagúton, a Puskás stadion érintésével, majd pedig helikopterre szállva menekül Üzbegisztánba." - írod. :-))))) Valamit kihagytál Zsolt. Mindezt Kevlár- mellénybe, ahogy az óvodásokhoz is szokott menni, mert retteg a néptől. :-)))) Nem is értem miért hord Kevlár- mellényt? Kennedy elnököt sem szíven lőtték, ugye? Bár lehet, hogy rosszul emlékszem?
Gecorbi
2022. október 05. 20:07
Büdös fidkány, ugye te sem gondolod, hogy a tanáraink meg vannak becsulve? Vagy szerinted, igen? Tudod, akkor te nem vagy normális. Emlékszel,.mit írt házmester kövér 1989-ben a táblára a nyakában? Akkor ő is csak egy libsi? Bár mondjuk, anno libsi volt ő is, biztosan szidtad is otthon apáddal. Ha nem lesz oktatás, maradnak az országban a hozzád hasonló,.mindent elhinni akaró ostoba fidkányok, akik sok nyaloncságot kommentelni.ide....isten.mentaen az ostoba fidkányoktól
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!