Kapusok és mesteredzők

2022. október 21. 21:38

Azon túl, hogy Sztanyiszlav Csercseszov oszét nemzetiségű, azért érdemes leszögezni, hogy a szakmája világszerte elismert és rendkívül sikeres képviselője.

2022. október 21. 21:38
null
Szöllősi György
Szöllősi György
Nemzeti Sport

„»A Fradi orosz edzője számomra egy nagyképű pojáca« – írja a közösségi médiában az Iváncsa elleni kupakudarc apropóján Kovács Tamás korábbi vívó, mesteredző. A világbajnoknak, olimpiai bronzérmesnek kijáró minden tisztelet mellett azért hadd rökönyödjek meg ezen a kollegialitást nyomokban sem tartalmazó, a legelvakultabb szurkolótól is túlzó kirohanáson. Azon túl, hogy Sztanyiszlav Csercseszov oszét nemzetiségű, azért érdemes leszögezni, hogy a szakmája világszerte elismert és rendkívül sikeres képviselője. Negyvenkilencszer védte a szovjet, majd orosz válogatott kapuját, négyszer volt szovjet/orosz, háromszor osztrák bajnok, háromszor az Év kapusa hazájában, edzőként lengyel bajnok és kupagyőztes lett a Legiával, magyar bajnok és kupagyőztes a Ferencvárossal. Történelmi sikert ért el az orosz válogatottal, amikor a hazai rendezésű világbajnokságon (játékosként is szerepelt vb-n és Eb-n) a negyeddöntőig vezette a csapatát, s ott is csak tizenegyesekkel maradt alul a későbbi ezüstérmes horvátokkal szemben. De történelmi sikert ért el a Ferencvárossal is, amikor az elmúlt hetekben a csapat mindhárom csoportellenfelét legyőzte az Európa-ligában, s első magyar klubként gyűjtött bármely csoportkörben 9 pontot, ami még több is lehet, mert két csoportmérkőzés még hátravan.

Egyetlen – mégoly megszégyenítő – vereség miatt mindezt figyelmen kívül hagyni elképesztő és érthetetlen. Ráadásul kisebbíti az életük nagy csodáját átélő iváncsaiak érdemeit, ami velük szemben is igazságtalan. Igenis, ők az idehaza évek óta egyeduralkodó, százezrek által rajongott, évtizedek óta nem látott nemzetközi sikereket elérő Ferencvárost győzték le egy különleges kupameccsen. Ez körülbelül akkora bravúr, mint amikor a Fradi idegenben legyőzi a Monacót vagy a magyar válogatott az angolt. Igen, a futballban ez is, az is megtörténhet, az egymeccses kupacsaták igazi varázsát éppen az ilyen, évtizedekig emlékezetes meglepetések adják, amikor Dávid legyőzi Góliátot. Nem minden fordulóban, nem minden évben, de rendszeresen megtörténik a legnagyobbakkal is.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szblcs
2022. október 23. 20:34
Sztár vagy Top vagy bármi jelző, annyi mint rendkívül eredményes.. Csercse egyenlőre mem rendkívüli ahogy a szerző fogalmaz..
DrPepper
2022. október 23. 13:51
Felseleges cikk volt, aki kicsit képben van, tudja, hogy a Fradi egyszerűen "dobta a kupát", ami régóta megszokott jelenség. Aki meg hülye vagy eleve trollkodni akar, annak meg mindegy. Ami igazán számít az az EL.
lazio154
2022. október 22. 14:28
Az a gond itt, hogy nálunk az Nb III. ban amatőrök fociznak. A játék nekik szabadidős hobi tevékenység. Angliában a a bajnokság IV osztályában, tehát a Premier legaua utáni 4 bajnoki csoportban is profi labdarúgók vannak. Öt professzionális labdarúgó bajnokság van angliában, a legfelsőbe 20 a következő négyben 24-24 csapattal. Nálunk 2 profi és 4 amatőr bajnoki sorozat van!
smnl
2022. október 22. 11:02
A cikktől teljesen függetlenül ez a Szöllősi egy zsurnaliszta kurtizán, egy dilettáns pojáca. Ha gy.ferenc köztörvényes lenne hatalmon akkor neki nyalna. Ennek mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!