A német bevándorláspolitika és európai hatása

2023. március 08. 20:29

A párhuzamos társadalmak itt vannak már Németország közepén.

2023. március 08. 20:29
null
Gerhard Papke
Magyar Hírlap

„Elég csak belenézni a német bűnügyi statisztikákba, például a csoportos nemi erőszakok hátterére, hogy lássuk, hová vezet a naivitással túlfűtött integrációs elvárás. A migránsklánok féktelen bűnözése, a szilveszteri zavargások Berlinben és más városokban képet adnak arról, hogy a párhuzamos társadalmak itt vannak már Németország közepén, és fenyegető méreteket öltöttek.

Az állam alapvető feladata volt és maradt, hogy megvédje polgárai biztonságát és szabadságát a kívülről és belülről érkező támadásokkal szemben. Ez nem működhet saját határainak ellenőrzése nélkül. A február eleji brüsszeli EU-csúcstalálkozón először mutatkozott hajlandóság a külső határok védelmét szolgáló, konkrét intézkedések meghozatalára. Egyre több ország felismerhetően átveszi azt az irányvonalat, amelyet Magyarország régóta képvisel, nevezetesen azt, hogy az illetéktelen behatolók visszaszorítása érdekében kerítésépítésre is szükség van.

De ez csak a kezdet. Az Európai Uniónak alapvető irányváltásra van szüksége a bevándorláspolitikában. Az ellenőrizetlen népvándorlásnak azonnal véget kell vetni. Ennek kulcsa pedig Németországban van. Az uniós országok többsége az innen érkező jelre vár.

Kulturált társadalmakban magától értetődő, hogy a politikailag üldözötteknek menedékjogot adjanak, és a rászorulókon segítsenek. Aki azt akarja, hogy politikailag komolyan vegyék, annak ehhez kell tartania magát. De a segítőkészség nem jelentheti azt, hogy reménytelenül túlterheljük saját országunk gazdasági erőforrásait, és veszélyeztetjük kulturális identitásunkat, hogy végül még saját polgáraink biztonságát se tudjuk garantálni. Ez ugyanis Németország esetében az önpusztításhoz vezetne.”

A szerző a németországi Deutsch–Ungarische Gesellschaft elnöke, egykori FDP-politikus

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Draco Paladin
2023. március 09. 09:36
Orbán példaképét, Merkel nyanyát kellene elővenni az ügyben, meg magát Orbánt is, aki tízezerszámra buszoztatta a vadakat az osztrák határhoz.
aaabbbccc
2023. március 09. 08:23
ha kidobjak az ingyenelo migransokat akkor majd keletrol, pl tolunk fognak munkaerot elszipkazni
Domokos
2023. március 09. 07:07
Bevándorlás és evándorlás között óriási a külömbség . Mindig is volt bevándorlás . A németek már rég nem akarnak elég sok munkát elvégezni - erre jók a lengyel , magyar , szlovák , román , cseh , bulgár bevándolók . Ami most folyik az egy nagyobb akció részeként lett ránk zuditva . Akik támogatták , elősegitették a tömeges bevándolást , ráadásul olyan embereket hoztak akik önerőből még a valagukat se tudják tisztára törölni , azok tudták hogy Európára milyen szomorú sors vár . Európa egy évtized multán rosszabb helyzetben lesz mint azok az országok ahonnan elhozták az agyonképzett agysebészeket .
Akitlosz
2023. március 09. 00:41
"Az állam alapvető feladata volt és maradt, hogy megvédje polgárai biztonságát és szabadságát a kívülről és belülről érkező támadásokkal szemben. Ez nem működhet saját határainak ellenőrzése nélkül. " Ezért nem működnek az EU tagállamai állaként. Nemhogy nem védik meg saját magukat és az állampolgáraikat, hanem szándékosan ártanak nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!