Jönnek és jönnek

2023. április 21. 21:00

Valaki kérdezze már meg azt a Daniel Freund nevű patkányt, hogy mit szól ehhez?

2023. április 21. 21:00
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Jönnek a német nyugdíjasok. Meg a hollandok. Jó sokan. S jönnek a német fiatalok is, főleg fiatal családosok, akik nem viselik, hogy gyermekük lassan egyedüli fehér az óvodában, iskolában.

Jönnek és jönnek.

Mert nem értik az idők szavát, a szép új világot.

És mi szívesen látjuk őket. Nem mellesleg.

Valaki kérdezze már meg azt a Daniel Freund nevű patkányt, hogy mit szól ehhez?”

***

***

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. április 25. 09:59
"Aufwiedersehenskultur" Szerintem még örül is neki, legalább megszabadulnak a náciktól. Csak a jóravaló zöldek és liberálisok maradnak Németországban, akik tudják, hogyan kell szavazni.
Igazszó
2023. április 24. 07:15
Luciferire, a migrisimiző álpápára csak atyja, a sátán kiváncsi. Meg az agyhalottak, akiket a nagyváradi rabbi unokája majmol meg biborosukként nap nap után. Kevés nagyobb szégyen van ennél!
Aerion
2023. április 23. 10:40
Kis mértékben árnyalnám az elhangzottakat. A Balaton térségi ingatlanárak átlagban magasak, minél közelebb van az ingatlan a parthoz, annál magasabbak a négyzetméterárak. A legdrágább ingatlansáv Tihany-Balatonfüred-Csopak, Alsóörs-Balatonalmádi parti, illetve Felsőörs, Lovas, Paloznak partközeli sávban húzódik. A nagyvárosok ingatlanárai ugyancsak átlag felettiek, beleértve Keszthelyt is. Marcali a Balaton háttérzóna része, ott valóban alacsonyabbak az ingatlanárak, de ott a szolgáltatások minősége is alacsonyabb, nincs meg a szokásos balatoni csillogás, de az igaz, hogy sokat fejlődött ez a település is, viszont átlagban a Marcali hátság az egyik legkevésbé fejlett része a Balatonnak. Az, ha az országba érkezik háromezer ember, amely fele kábé megy a Balatonhoz, az édeskevés ahhoz, hogy a helyi lakosság elsöprő többsége azt érzékelje. Érzékeli a szomszéd, adott esetben a településvezetés, ha kistelepülésre jön, a betelepülés érzékelése alacsony marad. A Balaton térségében él 275 ezer ember, ha jön másfélezer, az a teljes lakosság fél százaléka, évekre elosztva. A lényegi megállapítássokal egyetértek, jöjjenek csak azok a németek, hollandok és egyebek!
amca
2023. április 22. 23:30
Elmúltam 18,azért gyógyfürdőkbe járok. Az oroszok elmentek,de 1re több a német, holland,osztrák, szlovén. Lidl UAZ. Tesco= uaz Aldi= Guten tag Meto= Bitte,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!