Magyaroroszágon a nőknek nem jár anyagi, vagy társadalmi megbecsülés

2023. április 05. 06:16

Erre a kormány rátesz rátesz még egy lapáttal.

2023. április 05. 06:16
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Ma Magyarországon a nők csaknem két és félszer annyi időt fordítanak fizetetlen munkára, mint a férfiak. Vagyis dolgoznak, de nem jár érte anyagi, vagy társadalmi megbecsülés. Merthogy valljuk be: a házimunka, a takarítás, a mosogatás, a főzés, a gyerekekről gondoskodás: a lecke ellenőrzése, az ügyintézések, vagy éppen az idősebb hozzátartozók ápolása – ez mind, mind munka, méghozzá fáradtságos munka. Akkor is, ha szeretetből tesszük. És tisztelet a kivételeknek – de Magyaroroszágon ezek túlnyomó többsége a nőkre hárul.

És ennek a tetejébe a kormány új szociális törvényt vezet be. Ahelyett, hogy segítene, ahelyett, hogy megkönnyítené a főként nőkre zúduló terheket, inkább rátesz még egy lapáttal. És az eredmény az, hogy a magyar nőknek még többet kell dolgozniuk, és még több felelősség nyomja a vállukat. Kompenzációról pedig természetesen ne is álmodjanak. A jogegyenlőség éppen arról szól, hogy a nők és férfiak egyenlő esélyekkel indulhatnak, és egyformán megbecsüljük az elvégzett munkájukat. A Momentum Mozgalommal ezért dolgozunk.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2023. április 12. 23:23
csak, ha ügyesen támogatással, lop magának
fabulon a bőre őre
2023. április 05. 22:30
MEP of Hungary's Momentum Movement, VP of @RenewEurope. MD, MSc in Health Economics. Activist, feminist, idealist. DOG MOM X 2
pumuklik
2023. április 05. 21:10
Neked biztosan kötél jár! ...
rendesember
2023. április 05. 20:58
"Magyaroroszágon a nőknek nem jár anyagi, vagy társadalmi megbecsülés" . Neked valóban nem jár, elsősorban azért mert a hazád elárulod, idegen hatalmakat szolgálsz. Az én családomban jár. Tanárok, EÜ dolgozok, anyák és nagymamák. Egyik sem áskálódott magyar érdek ellen soha, EU-ban sem. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!