Mindig örömmel olvasom, hogy nekem hány „tanácsadóm” van

2023. május 12. 12:08

Nem hiszem, hogy a háromszáz államtitkár országában ez lenne a legforróbb téma.

2023. május 12. 12:08
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Bár nem hiszem, hogy a 300 államtitkár országában ez lenne a legforróbb téma, de úgy látom, minden általunk átküldött, nyilvánosságra hozott adat, információ, beszámoló ellenére sem sikerül tisztázni néhány félreértést az önkormányzati tanácsadók dolgában. Megpróbálkozom ezzel újra azok számára, de tényleg csak azok számára, akiket még érdekelnek a tények.

1. Az önkormányzati tanácsadó egy elnevezés, mégpedig a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben rögzített besorolás. Olyan. mint a kormánytisztviselő. Ott is igen bugyuta kérdés lenne, hogy mit visel a tisztviselő, az önkormányzati tanácsadót sem úgy kell elképzelni, hogy bejön, mond két jótanácsot, aztán hazamegy, hanem ők is valódi köztisztviselők. Lehetne őket például önkormányzati dolgozónak is hívni, de hát nem így hívja őket a törvény.

2. Önkormányzati tanácsadói besorolásban dolgoznak a fővárosi frakciók munkatársai is. Vagyis mindig örömmel olvasom, hogy nekem hány »tanácsadóm« van, külön öröm, amikor ebbe beleszámolják a fővárosi Fidesz frakció által foglalkoztatott önkormányzati tanácsadókat. Bizton állíthatom, hogy ők nekem nem adtak még egy tanácsot se.

3. Tarlós idejéhez képest ma nagyjából annyival dolgozik több ember önkormányzati tanácsadói besorolásban, mint amennyivel több embert foglalkoztat ilyen címen a Fidesz frakció.

4. Ami az úgynevezett politikai állásokat illeti, nos, azt sikerült érdemben csökkenteni, amikor összevontuk a fővárosi közszolgáltató cégeket, igazgatósági, felügyelőbizottsági helyeket szüntettünk meg, megspróroltunk jó csomó szolgálati autót. Jól tettük.

Ha már szolgálati autó: megyek is, megveszem az ígért BKK-gyűjtőjegyet Gulyás miniszternek, mert olvasom, hogy ő minisztersége előtt rendszeren utazott a közösségi közlekedésen. Azóta meg nem, ha jól értem. Igazán kár, pedig megpróbálhatná, látni fog sok új buszt, trolit, villamost, felújított 3-as metrót.”

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. május 13. 16:39
2024 önkormányzati választás előtt Karácsonyt számoltassák el főváros csődbe vitte hol a pénz . Röhögve ne távozzon .
Lajoss
2023. május 13. 15:10
A tények,a számok sosem zavarták a kesmás cselédsereget..
sanya48
2023. május 13. 14:44
Aki a tanácsokat osztogatja és Karácsony aszerint cselekszik, az Gyurcsány Ferenc. A többi tanácsadó innentől felesleges pénzkidobás.
gyaloggos
2023. május 13. 12:40
KARÁCSONY elvtárs! EZT most éppen értem, mi több, megértem: "Mindig örömmel olvasom, hogy nekem hány „tanácsadóm” van" ÍGY legalább tényleg megtudhatja, HÁNY TANÁCSADÓJA viszi a BUDAPESTIEK pénzét, MILLIÓS tételekben, cca. 500 millkót évente! MERT egyébként valóban fogalmad sincs a tanácsadóid számáról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!