Vásárhelyi Mária: Hasonló diktatórikus tendenciák érvényesülnek Magyarországon és Oroszországban

2023. június 29. 18:28

„A diktatúráknak éppen az a célja, hogy elidegenítse az embereket a politikától” – fogalmazott.

2023. június 29. 18:28
null

Vásárhelyi Mária is kifejtette véleményét az oroszországi Wagner-lázadással kapcsolatban. A baloldali megmondóember szerint a puccs napja „sok szempontból nagyon pontos anamnézist nyújtott Oroszország hatalmi viszonyairól és az orosz társadalom állapotáról is”.

„Az a tény ugyanis, hogy egy magánhadsereg 800 km-t háborítatlanul megtesz egy nap alatt egy országban, anélkül, hogy az út mentén vagy a városokban élő civil lakosság bármilyen módon kifejezné a viszonyát a masírozó zsoldosokhoz, mindent elmond a társadalom pszichés állapotáról. Hiszen nemcsak arról van szó, hogy senki nem próbálta megvédeni a rendszert, az elnököt, saját városát, feltartóztatni a sereget, hanem arról is, hogy

– fogalmazott. 

Vásárhelyi szerint a szombati események azt bizonyítják, hogy „a társadalom teljesen hibernált állapotban van, az emberek szenvtelenül asszisztálnak ahhoz, ami országukban történik, mert úgy gondolják, hogy az ő életüket nem változtatják meg az éppen aktuális hatalmi viszonyok”

Hozzátette: „És a diktatúráknak éppen az a célja, hogy elidegenítse az embereket a politikától, elhitesse velük, hogy semmi közük a közügyek intézéséhez. Így van ez a történelmi kezdetek óta zsarnoki elnyomásban élő orosz néppel és hasonló tendenciák érvényesülnek nálunk, Magyarországon is”.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natila
2023. június 30. 21:57
Akinek a szülei diktatúrát építettek, az aztán tudja mi a diktatúra, akkor megszokták, hogy a mondandójukat megtapsolták az emberek, nem volt szólásszabadság, most mária asszon kedvére köpködheti az epét szerteszét mint az elszabadult locsolócső, látod mari ezért nincs itt most diktatúra, ez is ezt bizonyítja.
Kamcsatka5
2023. június 30. 15:26
h. 3,14-csa! NYASGEM
Palmimi85
2023. június 30. 14:09
Maris szerint: „A diktatúráknak éppen az a célja, hogy elidegenítse az embereket a politikától”. Nekem egy rejtő könyv ugrott be, melyben azt taglalják, hogy úgy tudják megútáltani Piszkos Fredet másokkal, ha elkezdik szeretni... Kezdjük el szeretni - persze csak mentálisan - a moslékoldalt, hátha sikerül ellenük fordítani a kipróbált öreg pártprolikat, dögkeselyűék legragaszkodóbb fun klubját!
Kamcsatka5
2023. június 30. 13:56
ph. 3,14-csa! NYASGEM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!