A békéért könyörög

2023. július 01. 07:17

Orbán Viktor a Bildnek adott exkluzív interjút. Milyen végtelenül üres mondatok!

2023. július 01. 07:17
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Orbán Viktor a német Bild című lapnak adott exkluzív interjút, amelyben főként az orosz–ukrán háborúról beszélt. Egy ponton az újságíró, Paul Ronzheimer – aki a lap ukrajnai riportere is – arról kérdezte Orbán Viktort: ha 1989-ben még a szovjetek ellen beszélt Budapesten, akkor most miért barátkozik Putyinnal, és miért áll az oroszok mellett? »Ön provokálni akar engem ezzel a kérdéssel? Tudja, ha azt mondja, hogy a magyarok oroszpártiak vagy az oroszok barátai, az ellenkezik a történelmi tapasztalatunkkal – válaszolt Orbán. – Én Magyarországért harcolok. Engem nem érdekel Putyin, nem érdekel Oroszország. Magyarország érdekel. Amit én csinálok, azok olyan cselekedetek, amelyek Magyarország javát szolgálják. És mindaz, ami most Oroszország és Ukrajna közt történik, rossz a magyaroknak. Veszélyes a magyarokra« – szemlézi az index.hu.

Milyen végtelenül üres mondatok! Mennyire tartalom nélküliek – már azon túlmenően, hogy a magyar kormányfő mintha nem értette volna a kérdést, meg sem próbált válaszolni rá. Az volt a kérdés, miért áll Putyin mellett, amikor 1989-ben a szovjetek ellen beszélt, és most nem történik más, mint a nagy orosz birodalom visszaállítási kísérletének első mozzanata. Erre az a válasza, hogy őt kizárólag Magyarország érdekli. De lehet-e sikeresen képviselni Magyarország érdekeit úgy, hogy nem érdekli Putyin meg Oroszország akkor, amikor agressziót követ el a szomszédos Ukrajna ellen.”

***

Orbán a Bildnek: Nem érdekel Oroszország, nem érdekel Putyin, Magyarország érdekel

Ha az amerikaiak békét akarnak, béke lesz, Ukrajna nem szuverén ugyan, de büszke ország, Prigozsin puccsa pedig jelentéktelen a miniszterelnök szerint.

Kép forrása: Facebook

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. július 02. 21:22
Na te aztán Zolika elvtárs tartalmas szöveget nyomatsz. Nyomorék.
akiaki
2023. július 02. 21:00
ez a dagadt, rottyant fasz ennyire hülye? ukrajna nem volt a szovjetúnió? donbasz nem volt orosz? a zsidók meg kiölték a palesztinokat a saját földjükről!
csulak
2023. július 02. 18:21
KZ a fejed ures
Player1
2023. július 02. 14:41
Már csak akkor figyelnek Rád, ha Orbánozol. Kár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!