Vettem a McDonald’s-ban egy gyerekmenüt, hogy a mellé járó „érzékenyítő” kiadványt megnézhessem

2023. július 30. 10:14

Miért kell más kontinensek távoli és átélhetetlen problémáival gyötörni kicsiket?

2023. július 30. 10:14
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Vettem a McDonald’s-ban egy gyerekmenüt, hogy a mellé járó érzékenyítő” kiadványt megnézhessem. A rövidke, képes iromány magyar kisgyerekeket céloz – régi motoros szülőként jól tudom, hogy egy 10 év feletti gyerkőcnek már kb. ciki nem felnőtt menüt kérni, tehát tényleg egészen kicsikről beszélünk. De vajon mi köze 2023 Magyarországán egy ovis vagy alsós kisgyereknek az amerikai feketék felszabadítási mozgalmához vagy a feminizmus második hullámához, és azokhoz a mi kultúránkban totál ismeretlen személyekhez, akik ezekért küzdöttek az USA-ban? 

Mennyiben érinti ma mindez a magyar gyerekeket, egyáltalán, miért akar egy tudottan egészségtelen étkeket kínáló gyorsétterem a csirkefalatka és a kóla mellett a gyerekeink torkán progresszív ideológiát is letolni, harcos társadalmi  buzdítva a kiskorú gyerekeket? Miért nem saját közvetlen környezetük segítésére bíztatják a kicsiket, mondjuk, arra, hogy segítsenek otthon vagy hogy a nagyszüleikkel tisztelettel beszéljenek; figyeljenek a barátaikra, környezetük tisztaságára; az egészséges életmódra vagy a villamoson az udvariasságra figyeljenek oda? 

Miért kell más kontinensek távoli és átélhetetlen problémáival vagy a mesterségesen szított, kultúránban rég okafogyott férfi-nő ellentéttel gyötörni kicsiket, ahelyett, hogy igazi emberi értéket közvetítő meséket olvasnának? Milyen politikai-üzleti érdekek vezérlik e – a gyorsétkeztetés dimenzióin rég túlmutató – indoktrinációra a globális etetőhelyeket? És mit akarnak – a pénzünk mellett – a gyerekeinktől?! Milyen radikális társadalmi változtatásra kérik fel  a sültkrumplit harapdálva őket?

És végezetül, hamár a McDonald’s annyira érzékeny a társasalom különböző nehéz sorsú csoportjaira, nem volna sokkal inkább feladata, hogy mondjuk a gluténmentes hamburger a cöliákiával küzdők számára minden étteremben hozzáférhető legyen? Hozzám hasonló cipőben járó barátaimtól tudom, hogy hetek óta magyarázat nélkül eltűnt az egyébként drágább gluténmentes kínálat az éttermeikből.

Szerintem mindenki maradjon a maga kaptafájánál: mi neveljük a saját gyerekeinket, a meki pedig figyeljen arra, hogy minden vásárló megkaphassa azt, amit hirdet és amiért megy: egy lapos bucit, ha futtában valahol kopog a szeme az éhségtől.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiramira
2023. augusztus 02. 00:56
Ennyi igazi maradi gyűlölködő komentett rég olvastam. Magát a cikket is fel háboritónak tartom. A gyerekek mért ne ismerkedhetnének más kultúrákal vagy pl a feminizmusal? Inkább tanuljanak ebbe az oktatásnak nem nevezhető vicc kategóriájú intézménybe? Amúgy meg ezek az álszent komentek hogy fúj McDonald’s azt közbe a komentelők 80 % már fix zabálta azt a big mac-et amit én csináltam a konyhán ami olyan tiszta hogy még a földről is lehet enni. Fájdalmas,hogy ilyen emberek vannak és csodálkoznak,hogy miért tartt ott ez az ország ahol tartt. Hát pontosan ezért mert maradi buta emberek és meg se próbálnak nyitottak lenni.
F4T4L1TY
2023. július 31. 17:08
Van sok más mint a mekdöglesz, pl egyik kedvencsm a kfc, ott legalább jó a kaja.
august
2023. július 31. 15:26
Ha ól emlékszem a Discovery csatornán volt egy remek kisfilm, ha jól emlékszem egy régebbi botrányuk után, amikor valaki hosszabb ideig csak ilyen kajákon élt, és orvosi vizsgálatra vitték, előtte és utána is.. Ez után szerveztek egy kirándulást a megszállott hamburgerzabálóknak, ahol bemutatták hogy hogyan , és miből készül, az istállóban születő kisborjútól kezdve az egész "termelési láncot" bemutatták. ahol is az önkéntesek majd fele a műsor végére elhatározta, hogy soha többé nem eszik hamburgert.
élettan
2023. július 31. 10:51
„miért akar egy tudottan egészségtelen étkeket kínáló gyorsétterem a csirkefalatka és a kóla mellett a gyerekeink torkán progresszív ideológiát is letolni, harcos társadalmi buzdítva a kiskorú gyerekeket?…” Azért mert a gyerekek fogékonyak minden hatásra. Nem véletlen hogy az óvodákba akarnak szerepelni a szörnybácsinénik. A kommunizmus egy délelőtti kis matiné volt a progresszív woke ideologiához képest. Júdás, Néró, Robespierre, Hitler és Sztálin egybegyúrva is kisebb rombolóerővel bírnak, mint a globális szdsz sátánistái. Ezt a hiperagresszív progresszív woke ideológiát vissza kell szorítani, mert különben….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!