Többen is kérdezik, hogy na, elindult? Ez már az?

2023. június 05. 15:34

A kérdés persze az ukrán ellentámadás.

2023. június 05. 15:34
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Többen is kérdezik, hogy na, elindult? Ez már az?

A kérdés persze az ukrán ellentámadás. Vegyes hírek vannak: miközben az ukrán közösségi médiát egy olyan katonai kampányvideó járja, amely mindenkit arra buzdít, hogy csendben legyen (link kommentben), addig a hajnal óta az orosz katonai / és pro-orosz csatornákon az elindult ellentámadás híre borzolja a kedélyeket. Az orosz oldalak szerint az ukrán ellentámadás Vuhledartól nyugatra, donyecki megyében indult el, Novodonyeck település mellett. Az orosz források legalább 30 ukrán harckocsiról számolnak be, és a hírek szerint ez lehet a német Leopard tankok első éles bevetése az ukrán fronton.

Ha igaz a hír, akkor a cél feltételezhetően itt is az orosz vonalak kettévágása Mariupol / Bergyanszk vonalában. Másrészt Volnovaha megszerzésével az oroszok egy fontos logisztikai csomópontot veszítenének. Ugyanakkor ellene szól, hogy infrastrukturálisan ez nem egy jól összekötött vidék.

Tehát a kérdés, hogy igazak-e a hírek, és elindult-e már a hónapok óta várt ukrán ellentámadás?

A válasz sajnos továbbra is az, hogy nem tudjuk. Egy forrás nem forrás, az ukránok pedig kollektívan hallgatnak róla. Ha van bármi mozgolódás, ha nincs, valószínűleg minden ukrán médiának / közösségi csoportnak / telegram csatornának le lett szólva, hogy legyenek kussban. Mindenesetre egy ilyen támadást nem lehet sokáig rejtve tartani, napokon belül többet fogunk tudni.”

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. június 06. 11:41
Banderzsivszkij Onton persze örülne.
Pala Ági
2023. június 05. 23:03
Anton! Akkor is ilyen hangos tetszett lenni, amikor a videóban látható események történtek? https://rumble.com/v152tiw-donbassz-a-rosszija-1-tv-megrz-erej-dokumentumfilmje-18-.html 33:00-tól nézze 35:40-ig, csak szűk 3 perc. Zselé is szerepel benne. Tényleg azt gondolja, h talál együttérzést normálisan gondolkodó emberek közt? Az ukrán nép a saját útját maga választotta meg.
Johann Luipigus
2023. június 05. 23:03
Természetesen elindultak, de az ukrán hadsereg egyelőre a helybenjárást fejleszti művészi tökélyre.
Namond
2023. június 05. 22:57
Bendarzsevszkij Anton hány flekkben írta le, hogy nem tud semmit és még találgatni is képtelen? Vajon ki fizeti ezért? Remélem nem a kormány, mint Demkót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!