Ukrán vlogger Bahmutból: Ez a döntő csata, az oroszok mindent bevetnek!

2023. február 06. 16:11

A frontról jelentkezett be egy ukrán vlogger.

2023. február 06. 16:11
null

A 285 ezer követővel rendelkező Twitter-felhasználó, Dmitri napi rendszerességgel tölt fel videókat a frontról, gyakran vlogol, így tett legutóbb is, amely felvételen részletesen beszélt a bahmuti helyzetről. Állítása szerint már most is zajlik az összehangolt orosz támadás a Donyec-megyei település ellen, melyet hónapok óta folyamatosan ostromolnak. 

Arról beszélt bejelentkezésében, hogy a várost védő ukrán katonák nagyon nehéz helyzetben vannak, nem küldik őket eltávra és a lövészárkokban fagyoskodnak. 

– mondta Dmitri, aki szerint mostanra rendszeresek a gyalogsági rohamok.

Állítása szerint a döntő csaták jelenleg Bahmutban zajlanak, szeptember óta vannak nagyon nehéz helyzetben az ukrán katonák, most annyiból rosszabb a helyzet, hogy extrém hideg s van és nem küldik váltásra a katonákat. 

Nyitókép: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. február 06. 20:51
ha mindent nem is vetnek be, annyit biztosan, ami elhozza a fegyveres konfliktus végét
remi
2023. február 06. 20:36
"The Russian army controls a third of Bakhmut, - the commander of the Ukrainian Armed Forces Denis Yaroslavsky" A hoholok szerint a harmadát, úgyhogy annál nyilván jóval többet. Ugyanezen hohol forrás szerint nincs már járható utánpótlás-útvonaluk se. Végjáték következik. https://t.me/DonbassDevushka/43632 De igazából nem is maga a város a lényeges a környező falvakban folyó műveletek és ott se a hoholoknak áll a zászló. Bár egyesek szerint a még harcképes és felszerelt csapatokat már kivonták, a darálóban maradtak a frissen sorozott reszlik, akiknek az élettartama (és itt szó szerint) 4 óra.
kombinátor
2023. február 06. 19:17
a figura ugyancsak katonaköteles korban van, miközben polgári cuccban sétálgat a parkban és hazamegy internetezni ...
Kivűlálló
2023. február 06. 19:11
"Ukrán vlogger Bahmutból: Ez a döntő csata, az oroszok mindent bevetnek!" Nem, nem vetnek be az oroszok mindent! Ha mindent bevetnének, Ukrajna már február végén megszűnt volna létezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!