Vége lesz a földhivatali horrornak

2009. június 18. 14:16

Vége lehet az állandó sorbanállásnak, továbbfejlesztik az elektronikus földhivatalt. Mindenki könnyedén hozzáférhet, kártyával lehet fizetni és lesz kereshető ingatlanadatbázis.

2009. június 18. 14:16

A földhivatali adatok non-stop szolgáltatói rendszere az ügyfélkapun keresztül valósul majd meg. Szemben az eddigiekkel nem csak munkaidőben lehet majd adatot lekérni, egy központi adatbázis létrehozása biztosít 24 órában elérhetőséget - mondta Zalaba Piroska az FVM vezető tanácsosa a Napi Gazdaság konferenciáján.

A projekt legfőbb célja, hogy minden állampolgár elérhesse ezeket a földhivatali szolgáltatásokat az ügyfélkapun keresztül, bárki lehet majd a rendszer felhasználója. A felmerülő költségeket elektronikus fizetéssel lehet kiegyenlíteni. A rendszer kiépítése 2010. szeptemberében fejeződik be. A fejlesztések eredményeként lehetővé válik az ingatlanok terület alapú keresése is, továbbá ingyenes statisztikai adatszolgáltatáshoz juthatnak például a beruházók az egyes területeket illetően, a belső adattisztítás pedig a keresések pontosságát javíthatja.

Úton a digitális földhivatal felé (Napi Gazdaság)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmarki
2009. június 18. 14:35
Lendületben az ÚMFT? Ismerve az adminisztráció apparátusát az elektronikus közigazgatás az egyik legfontosabb fejlesztési feladat, a Nyugattól való lemaradást itt hozhatnánk be leggyorsabban. A földhivatal netes elérése valóban könnyítene az emberek mindennapjain, teljesen támogatandó, végre, így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!