Hivatalos lett a jelnyelv

2009. november 10. 17:56

A tévéknek is kötelező lesz feliratozni, vagy jeltolmácsolni műsoraikat.

2009. november 10. 17:56
Az Országgyűlés hétfőn egyhangúlag fogadta el a magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról szóló törvényt, amely a hivatalos nyelvek sorában emeli a jelnyelvet, és így a hallássérültek közössége nyelvi kisebbség lesz. A törvény szerint 2010-ben naponta legalább két órát, majd 2015-től teljes egészében feliratozni, vagy jeltolmácsolni kell a TV-műsorokat.
   
A fideszes Hirt Ferenc zárószavazás előtt egyhangúlag elfogadott módosító indítványa rögzítette a törvényben, hogy a műsorszolgáltatók hat óra és éjfél között kötelesek feliratozni vagy jeltolmácsolni a műsorszámot. Ugyancsak egyhangúlag fogadta el a parlament Soltész Miklós KDNP-s képviselő azon javaslatát, mely szerint a feliratozás vagy jelnyelvi tolmácsolás kötelezettsége a hírműsorok, illetve a filmek mellett csak a fogyatékos személyek számára készített műsorszámokra terjed ki. (MTI)
   

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!