Orbán: haza kell hívni a vállalkozókat

2010. március 02. 15:54

Orbán Viktor szerint az állam és a gazdaság viszonyának rossz ciklusát le kell zárni, „haza kell hívni a vállalkozókat”. A Fidesz elnöke a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ünnepi rendezvényén vett részt. A kamara 13 pontban foglalta össze elvárásait az új kormánnyal szemben.

2010. március 02. 15:54
A Fidesz elnöke kedden a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ünnepi rendezvényén azt mondta: le kell zárni azt a korszakot, amely azt üzente a vállalkozóknak, hogy „el lehet menni”. Leszögezte: „a vállalkozókat nem elküldeni kell, hanem haza kell hívni”.

Amikor az állam, a vállalkozók, a gazdasági élet ellenségként tekintenek egymásra, amikor az állam potenciális bűnözőként tekint a gazdasági életre, ahol az együttműködés helyett ellenségeskedés van, ott gyengék a vállalkozók, gyenge a gazdaság és az állam is” – fejtette ki Orbán Viktor, aki szerint nem új szakpolitikai programok kellenek, hanem új politikára, másfajta gondolkodásra van szükség.

A Fidesz elnöke szerint ma nemcsak a gazdasági spekulációtól szenved az ország, hanem a politikaitól is, amelynek legkirívóbb példája a főváros. Orbán Viktor kifejtette: ennek szemléletes példája mindaz, ami a BKV-nál zajlott az elmúlt években. „Ami ott történt, az teljes egészében Budapest vezetésének a felelőssége” – jelentette ki.

Az Iparkamara 13 pontban fogalmazta meg elvárásait az új kormánnyal szemben: többek között a foglalkoztatást ösztönző, korszerű adórendszert, a bürokrácia csökkentését, a foglalkoztatás növelését várják az új kormánytól – mondta Vadász György, a Budapesti Iparkamara alelnöke az ünnepségen.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter252
2010. március 02. 20:34
Viktor, előbb bizony nyerd már meg legalább egyszerű többséggel ezt a választást,..nem akarom azt látni, mint 2006 ban, mikor az mdf nek és Ibolyának kellett könyörögni az első forduló után,..mert az szánalmas volt, főleg mikor szegény Bod Péter Ákos lett a jelölt,..majd ez se segített és egy Gyurcsány Fletó és pártja mosta le a Fideszt a második fordulóban elég rendesen..:(((
Kettes
2010. március 02. 19:26
Egyik nap egyszerű adórendszer, a másik nap meg olyan, ami figyelembe veszi az aktuális kampányállomástól függő gazdaság- és szociálpolitikai preferenciákat. Próbáljuk ki, hogy mindenki annyit fizet, amennyit a hazafias érzelmei diktálnak neki. Tanulságos lenne.
Machiavelli
2010. március 02. 17:18
Bocs, a hazaszeretet nem üzleti fogalom, sőt önmagában irracionális döntés bármilyen üzletben. Ha viszont gazdaságilag megéri hazajönni, akkor haza fognak jönni. Amúgy meg minimum egyenlő feltételeket kellene biztosítani a kkv szektornak a multikkal, pl az osztalék forrásadó teljes eltörléséval (avagy ne csak a magyar állampolgárnak kelljen ezt fizetnie a multival ellentétben, hanem vagy neki se, vagy a multinak is! Aki nem tudná, a nyereség után ~20%-ot adózik a cég, majd ha a tulaj magyar természetes személy, akkor még osztalékadót és ekho-t is fizet, azaz még plusz 35%-ot és 15%-ot. A multi ilyet nem fizet!)
segabor
2010. március 02. 17:12
Végre egyszerűsíteni kellene az adóterheken - és nem csak az adókulcsok mértékéről van szó, mert annál idegenebb nincs, mint egy vállalkozás huszonvalahány adófajtája. Ki akar így vállalkozni, ha pusztán az ideje és minden pénze már az adózásba fullad? Gyakorlatilag a magyar állam bünteti a legális vállalkozást ezekkel. Ha ezt meglépi a Fidesz, nagyot fog nőni a szememben. De félek, nem fogja, mert a bonyolult adózás hatalmas apparátusokat tart el (könyvelők, adószakértők, stb.). Egy ilyen húzás emberek ezreit tenné munkanélkülivé. Ugyanakkor tényleg vállalkozás barátabb lenne az ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!