Drágulnak az élelmiszerek?

2010. július 03. 10:28

Mintegy kétszeresére emelkedtek tavalyhoz képest a hazai zöldség- és gyümölcsárak, de drágulhatnak a tejtermékek, illetve a pékáruk is. A tejtermékek 4-6 százalékkal, a kenyér akár tíz százalékkal is többe kerülhet a nyár végére.

2010. július 03. 10:28
„A szélsőséges időjárás miatt kisebb és rosszabb minőségű a vártnál a termés, ezért jelentősen emelkedtek tavalyhoz képest a zöldség- és gyümölcsárak” - mondta Fórián Zoltán, az Agrár Európa kft. mezőgazdasági és élelmiszeripari tanácsadási üzletág-igazgatója a Magyar Nemzetnek.
 
Számos üzletben a cseresznye, a meggy és a a málna már kétszer többe kerül a tavalyinál, ráadásul várhatóan a dinnyénél is hasonló lesz a tendencia. Július második felétől számít 10-15 százalékos áremelkedésre a sütödék egy része, míg a Magyar Pékszövetség szerint körülbelül októbertől és csak 7-10 százalékkal kerül majd többe a kenyér.
 

„Elsősorban az exportárak növekedése áll a tejtermékek árának várható 4-6 százalékos emelése hátterében” - magyarázta Mélykúti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója. Allítólag szeptemberben újabb, a mostanihoz hasonló mértékű drágulás következik. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Deunan
2010. július 03. 11:46
A tejáraknál pl. kérdezzük már meg a hazai termelőket!! Mert az nem megy a fejembe, hogy hogyan lesz duplája a termelői árnak!! S a minőségről már ne is beszéljünk!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!