Állami kampány kezdődött a nyugdíjkasszák ellen

2010. december 29. 10:21

Elkezdődött a magánnyugdíj-pénztári tagok tájékoztatása. Az Oszágos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság névre szóló leveléhez csatolt tájékoztató szerint nem érdemes a magánkasszáknál maradni.

2010. december 29. 10:21

Az Oszágos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság leveléhez csatolt tájékoztató szerint nem érdemes az öröklés miatt fenntartani a magánpénztári tagságot, mert „kedvezőbb kilátásokat nyújt a társadalombiztosítási rendszerbe történő visszalépés”. Az új törvényben viszont ez nem így szerepel: az özvegyi nyugdíjra lehet jogosult az elhunyt házastársa. Az özvegyi jogosultságok kérdése még nincs szabályozva, gyermekekről pedig a tájékoztató nem tesz említést, ahogyan arról sem, hogy bizonyos jövedelmi szint felett már nem keletkezik plusznyugdíj.

A kormány tájékoztatója szerint az állami rendszerbe nem visszalépők 2011. november végéig szerzett állami nyugdíjjogosultsága megmarad, tehát nem sérülnek eddig szerzett jogaik. A 2010. október elseje és 2011. november vége között magánkasszáknál maradókat is megilleti a teljes állami nyugdíjjogosultság, az ezt megelőzően szerzett időszakban pedig az állami nyugdíj 75 százalékát kaphatják.

Az új szabályozás szerint a magán-nyugdíjpénztári tagoknak a magánkassza tagságuk megtartásáról legkésőbb 2011. január 31. napjáig személyesen kell nyilatkozniuk bármely nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2010. december 29. 19:21
A mi befizetéseink az állami nypénztárba folytak be. Abból milliárdokat osztottak le a magánpénztáraknak. Egy gyalázat volt, ennek véget kellet vetni. Így is veszélybe sodorta a bajnai kormány a nyugdíjkifizetéseket.
e_r
2010. december 29. 17:50
"Világosan tudatni kell velük, hogy nem veszik el a pénzt" Dehogynem.Bizony elveszik...először 14 hónapig,aztán ha emiatt,és a további MNYP-ket ellehetetlenítő intézkedések miatt tönkremennek,akkor a maradékot is lenyúlják. "l. Aki ezek után is a magán-nyugdíjpénztárba akar befizetni az fizessen be oda, az ő baja lesz, ha ellóversenyezik a pénzét a pénztárkezelők." Te komolyan annyira hülye vagy,hogy azt gondolod,hogy a MNYP-ak a befizetett pénzzel lóversenyeznek?Vagy csak hangulatkeltő fideszes hazugságokat ismételgetsz? " csak a kötelező magán-nyugdíjpénztár választást törlik el. " Meg a szabadon választhatót.Hiszen aki belép magánny.pénztárba,vagy ott marad,az az állami nyugdíja 70 %-át elveszíti,miközben az állam továbbra is szed be tőle pénzt.
e_r
2010. december 29. 14:55
"Elkezdődött a magánnyugdíj-pénztári tagok tájékoztatása" Elkezdődött a magánnyugdíj-pénztári tagok félretájékoztatása....és nem most....selmeci pincérszenátornő már elkezdte egy ideje.
bmucsai
2010. december 29. 12:54
Továbbra is bizonytalan vagyok abban, vajon meg van e az a vagyon? Mit is ér valójában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!