Magánnyugdíj: egy ezrelék marad

2010. december 30. 14:24

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára szerint eddig 3090-en jelezték, hogy a magánnyugdíjpénztári rendszerben maradnának. Ez a hárommillió magánnyugdíjpénztári tag mintegy egy ezreléke.

2010. december 30. 14:24

Hárommillió magánnyugdíjpénztári tagból összesen 3090-en jelezték eddig, hogy nem lépnek át az állami kasszába - mondta el Szőke-Lovas Zsuzsa, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára.

A sajtótitkár szerint a legtöbben Budapesten döntöttek a maradás mellett: itt 1804-en jelezték a szándékot. Az általános tapasztalatok alapján főként azok maradnak, akik 30-35 évesek, vagy külföldön dolgozna.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2011. január 02. 14:48
Miután a Fidesz által kialakított jogszabályi keret, plusz az ügyintézés módja ilyen egyértelműen szankcionálja a bennmaradást, ezerrel szól a kormányzati propaganda, nem csoda, hogy a többség visszalép. "A tömeg olyan, mint a nő: enged az erőszaknak!" - jelentette ki a Mein Kampfban Adolf Hitler. Igaza volt. Ha konzultált volna Sztálinnal ez ügyben, Joszif is rábiccentett volna a megállapítására.
nyugalmazott tanár
2010. december 31. 12:22
A nyugdíjakkal ma a legnagyobb baj az, hogy a volt pártaparatcsikok (a gyengébbek kedvéért: az állampárt volt működtetői és vezéralakjai meg fegyveres védői) a mai napig olyan nyugdíjat kapnak, mintha építették volna az országot és nem elárulták, kiszolgáltatták volna. Ez egy nagyon igazságtalan és régóta rendezésre váró gond. Nehogy már azonos mércével mérjünk egy becsületes vájárt, egy tanítót vagy egy varrónőt, kalauzt - egy hazaáruló bitanggal! Ez a nyugdíjügy legnagyobb tehetrétele. Ezt tessék végre szemhunyás helyett rendbetenni.
Senye Péter
2010. december 31. 11:59
Csak ismételni tudom magamat. Az 'állami' nyugdíj azt jelenti, hogy minden dolgoznó fiatal eltartja a dolgozni már nem tudókat. Az öngondoskodási konstrukciókat nem csak egy világháború döntheti romba.
ultra
2010. december 31. 10:01
Én csak abban bízom, hogy egy egyszer eljön az az idő, amikor a FideSS a Pusztai Putyin és Stempli Pali nevének az említéséért is fel lehet valakit akasztani. Egyszerűen nem értem ezt a birka magyart és főleg azt a 75%-ot aki hozzájárulását adta, hogy oda kerüljünk ahol Románia volt Nicolae Ceausescu uralkodása idején. Én is inkább bízom a pénzemet egy kiszervező bankárra, mint egy politikusra. A politikus szó számomra a lehető legpejoratívabb tartalommal bír. Aki politikusnak vallja magát, az mind hazaáruló, gerinctelen csaló. És ez alól nincs kivétel ! Nézzetek már rá Kiflicsücsöktolvaj Gabira. És ennek hiszek ? Nincs egyetlen értelmes nyilatkozata sem (gondolatról már nem is beszélve). Ribinek már nem volt alkalmas, mert ahhoz már csúnya, ezért lett most nyugdíjvédelmi megbízott. És a végére: Nem akarom a korcs, munkakerülő, degenerált kisebbségnek adni semmit. Még levegőt sem ! Nyugodtan adjátok az államnak a pénzeteket, majd az tudja kinek kell odaadni ! Nézzetek rá szeretett Vezíretekre és vonjátok le a megfelelő következtetéseket, már ha von hozzá elég eszetek ! Régen a magyar büszke volt rá, hogy nem egy gerinctelen fajta és kiáll az igazáért, mára már lassan szégyen lesz kiejteni, hogy magyar vagyok ! Ja igen nem vagyok komcsi, még mielőtt valaki ezt rám sütné ezt a bélyeget ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!