Ilyen tévét képzelt el az m2-ből Süveges

2011. február 03. 20:50

Gyermek-, ifjúsági és családi tévécsatorna lesz a Magyar Televízió kettes programja, amely oktatni, nevelni és szórakoztatni akar - mondta el az m2 intendánsa egy csütörtöki beszélgetésén. A tervek szerint az új csatorna az ősszel indul, valószínűleg új névvel, amelyhez várják a javaslatokat.

2011. február 03. 20:50

Gyermek-, ifjúsági és családi tévécsatorna lesz a Magyar Televízió kettes programja, amely oktatni, nevelni és szórakoztatni akar, de a korszellem megváltoztatását nem lehet várni tőle - mondta Süveges Gergő, az m2 intendánsa a Társadalmi Tanács a Gyermekbarát Televíziózásért beszélgetésén csütörtökön. Kifejtette: nem mese- vagy gyermekcsatorna lesz, célcsoportja a huszonévesekig és szüleikig, nagyszüleikig terjed. A tervek szerint az új csatorna az ősszel indul, Süveges pedig szeretné, hogy azt ne m2-nek hívják. Hogy mi lesz a neve, még nem dőlt el, várják a javaslatokat.

A részletekről szólva közölte: szombat délelőttönként bábszínházi és gyermekeknek szóló színházi közvetítéseket terveznek. Fontosnak nevezte az animációsfilm-ipar feltámasztását is. Hozzátette: bár március 15-re tematikus napot terveztek, amelyen ízelítőt adtak volna terveikből, ez szervezési és anyagi nehézségek miatt nem valósul meg.

Halák László, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége etikai bizottságának elnöke azt mondta: a mai, sokszor erőszakos nyugat-európai és távol-keleti alkotások helyett a közszolgálati televíziónak érdemes volna elővennie a régi gyerekfilmeket. Süveges erre úgy reagált: attól, hogy valami régi, nem biztos, hogy jó; attól, hogy külföldi, nem biztos, hogy erőszakos, így ezzel a különbségtétellel nem ért egyet. Hozzátette: tervezik, hogy a reggeli retrósávban klasszikus meséket sugároznak, éjszakánként pedig az MTV azon korábbi műsoraiból válogatnak, amelyekre a felnőttek nosztalgiával gondolnak.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2011. február 04. 21:36
Remélem előássák a gyerekeknek Süsüt, Pumuklit, a magyar népmeséket, Nagy Ho Ho Ho horgászt stb. Pont minap nosztalgiáztam youtube-on. :)
lola
2011. február 04. 09:10
Szeretném megvédeni a Bartókot, amit a 12 éves lányom is szeret. Az viszont sajnos igaz, hogy a többi adó gyerekkel együtt ülve a kocsiban hallgathatatlan.
Marianer
2011. február 04. 09:00
Jó lenne egy gyerekeknek szóló rádióadó is. A keradók hányást spriccelnek ki a hangszórókon, a Bartók stb. pedig élvezhetetlen tizennyolc év alatt.
lancelotbeka
2011. február 04. 08:40
Az M2-t eddig csak azok a perverzek nézték,akik élvezték az üres parlamenti székek előtt hazudozó politikusok "beszédeit".Ennél csak jobb műsorok jöhetnek. Amúgy hiánypótló csatorna lenne így,mert a meglévő "gyerekcsatornákon" csak harci robotok,gyilkos szörnyek és üvöltöző,értelmetlen figurák láthatók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!