Kezdő orvos ügyelt az idegsebészeten

2011. február 14. 07:37

Egyedül hagytak egy nemrég végzett, kezdő orvost (rezidenst) a fővárosi Szent János Kórház idegsebészeti osztályán szilveszter másnapján.

2011. február 14. 07:37

A Magyar Nemzet cikke szerint január elsején a kórház idegsebészeti részlegének kellett fogadnia a régió összes betegét, tehát jelentős forgalomra lehetett számítani. A lapnak egy idegosztályon ápolt beteg hozzátartozója mesélt az esetről, azt állítva, hogy a fiatal orvos maga árulta el neki, hogy nincs is szakvizsgája.

A lap szerint hasonló esetek máshol is előfordulnak, mára általánossá vált, hogy ügyeleti időben kórházi osztályokon nincs szakorvos. A Magyar Nemzet megkereste Havas Szófiát, a kórház igazgatóját, aki elmondta: súlyos mulasztás történhetett, vizsgálatot kért az ügyben a főigazgatótól.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. február 14. 09:54
Majd csak észbe kapunk. Nem egyedi eset, csak itt valaki megszólalt. Nem akarok Pomócsi bácsi lenni, de ha én egyszer kinyitom a.........
Steppenwolf
2011. február 14. 08:44
Na, a sztálinista Szófia... Miért nem lepődök meg ezen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!