Lemondana Hoffmann

2011. június 20. 10:09

Hoffmann Rózsa levelet írt Orbán Viktornak, hogy támogatottság hiányában nem kívánja folytatni az oktatási terület irányítását.

2011. június 20. 10:09

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél, méghozzá levélben - tudta meg az Index. Az államtitkárság hétfőn megerősítette a hírt. Hoffmann állítólag a napokban négyszemközti találkozót kért Orbán Viktortól. Szijjártó Péter irodáján nem cáfolták a levelet, de hozzátették, hogy „ilyen megbeszélést hétfőn nem terveznek”.

A Fidesz etikai bizottsága két héttel ezelőtt nem állt mellé az oktatásügy fennhatóságáért indított csatájában. A KDNP-s államtitkár a Fidesz alelnöki posztját betöltő Pokorni Zoltán ellen kezdeményezett eljárást, de az etikai testület nem találta megalapozottnak vádjait.

Az Index szerint elképzelhető, hogy az államtitkár valójában még nem tervezi az azonnali lemondást. Amennyiben a kormányfő biztosítja arról, hogy bizalma töretlen, folytatja a munkát - írják. Hoffmann főnöke, Réthelyi Miklós a hetekben szintén megerősítést kapott miniszteri posztján Orbántól, jóllehet az Operaház főigazgatójának visszavonatott kinevezése miatt már megindultak az utódlással kapcsolatos találgatások.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dadóka
2011. június 20. 14:54
Érett a dolog, mert áll minden az akadályok miatt és vége a tanévnek. Egy év késlekedés, már nagyon sok kárt okozott. Mi várható ezután? Egyre nagyobb az elkeseredés a pedagógusoknál is, mert látják azt, hogy kevesebb jövedelemhez jutnak a jövőben. Ők eddig is teljesítettek. Egyre többen elmennek nyugdíjba és nincs megfelelő utánpótlás. Borzasztó kilátások várnak a természettudományos oktatásra. Nem lesz, aki tanítsa a tárgyakat. Újra éljük majd a képesítés nélküli tanárokat és a gyorstalpalós levelezős képzéseket? Mi lesz ebből. Az érettségi vizsgák szintje - tisztelet a kivételeknek - katasztrofális. A szakképzésben nem történik semmi csak az SZVK-k módosítása és mint az előző évben azonnali bevezetése. Hogyan képzelik ezt a döntéshozók? Jön a szünet és mi várja az iskolákban az irányítókat augusztus végén? Kérdések, kérdések, megnyugtató válaszok nélkül. Indulatokkal teli ősz vár ránk!
bigyomail
2011. június 20. 14:14
Eddig úgysem csinált semmi érdemlegeset. Az előző kormány alatt iskolákat zártak be, ami ellen a Fidesz tiltakozott. Most is iskolákat zárnak be. A pedagógusok azóta sem keresnek jobban, sőt... Adós a felsőoktatási törvénnyel, és adós a közoktatási törvénnyel. Még is mit várt? Azzal, hogy lemond, csak megelőzi azt, hogy Orbán kirúgja.
states
2011. június 20. 13:00
Orbán kritikán aluli személyzeti politikájából, ami egyébként egész politikusi pályáját végigkíséri, adódó pofonok csak most jönnek. Hétvégén a hírtévén belenéztem szegény Réthelyivel készült nagyinterjúba, 3 perc után kénytelen voltam elkapcsolni, mert én szégyelltem magam helyette. De főleg Orbán helyett. Hogy lehetett erre a teszetosza vénemberre rábízni a legfelelősségteljesebb tárcát? Sőt, tárcákat. Ami a az oktatásügyben zajlik, az pedig az egész kormányzati munka szégyenfoltja. Orbán láthatóan képtelen eldönteni, hogy kinek van igaza, Pokorninak vagy Hoffmannak, amivel sikerült előidézni egy őskáoszt az oktatás frontján, elidegenítve pedagógust, iskolát, szülőt, és legfőképpen persze a választót a kormány munkájától.
Karcolt
2011. június 20. 12:42
Ha Hoffman nem egy felépített koncepció alapján komplett tervezeteket tesz le, hanem valamelyik párttársával egyéni képviselői indítványként nyújtja be ezeket, akkor már Lázár Jani rég megszavaztatta volna a frakcióval. Azért az nagyon sokat elmond erről a kormányzásról, hogy égbekiáltó baromságokat erőből keresztülvernek, míg szakmailag értékelhető dolgokat kinyírnak. Ez azért szomorú, az oktatáspolitika volt a kevés olyan terület közül az egyik, ahol a Fidesz-kormány kormányzásszerű teljesítményt nyújtott és még támogatható is volt Hoffman. Ezután marad a Matolcsy (és a polgármesterek) által nyomott minél kevesebb pénzt az oktatásba és a Pokorni által képviselt, az előző 8 év alatt az SZDSZ által is tolt követelménymentes oktatáspolitikai vonal. Azaz marad ill. romlik a szinvonal: a Fidesz-kormány a 2/3-ával ezen a területen csak a szart dagasztja. Nem marad túl sok, amiben támogatni tudnám ezt a bagázst, ha az oktatással nem kezdenek valamit, akkor tényleg bármelyik másik párt is lehetne kormányon: az oktatáspolitikában ugyanúgy faszhülye ezoterikus dogmák és rövidtávú gazdasági érdekek alapján hoznak döntést, a többi területen pedig csak a pofa nagyobb, de semmivel sem átgondoltabb a kormányzás, mint Gyurcsány alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!