Több százan bukták a támogatást hiányzás miatt Baranyában

2011. június 14. 12:13

Összesen 411 gyermeknek gyűlt össze ötvennél több igazolatlan órája Baranyában. Eddáig 245 család esetében függesztették fel az iskolai támogatás kifizetését.

2011. június 14. 12:13

Baranyában 411 gyermek hiányzott ötven óránál többet igazolatlanul az iskolából, emiatt 245 család esetében már felfüggesztették az iskoláztatási támogatás kifizetését - írja az Új Dunántúli Napló.

Amennyiben egy gyermek igazolatlan hiányzásainak száma eléri az ötven órát, felfüggesztik az iskoláztatási támogatást kifizetését. A Baranya Megyei Kormányhivatalban háromhavonta összesítik a hiányzásokat, és vizsgálják felül a juttatás folyósítását is. Januárban 270-en lépték át a tízórás hiányzást, és ezzel a figyelmeztetési küszöböt, a támogatást 23 tanuló esetében függesztették fel.

A legutóbbi, április végén készített összesítés alapján több mint ezer gyermek mulasztott tíz óránál többet igazolatlanul.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. június 14. 15:28
Azért vannak kétségeim afelől, hogy az isibe íly módon bekényszrített cigányok, valóban fogna e okosodni. Vagy csak olyan mindegy, hol is telik el a napom alapon ott lesznek, és bosszúból megkeserítik a tanárok és diák társaik életét, aztán hazamennek.
ketroot
2011. június 14. 15:09
Biztos marha nagy atrocitás éri őket az iskolában, persze azért mert cigányok...
Gombóc XVI. Artúr
2011. június 14. 14:40
Várom a TASZ tiltakozását, onnan a Rózsadomb magasságából, ahol csak fényképen láttak '"svéd öslakost"...
Aromó
2011. június 14. 14:35
Micsoda rásszizmus hálják meg! Már tisztességesen sem lehet ingyenélni a rásszistákokon és gyilkos ruhás fenevadokon! Ájrópa segíts!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!