Hűtlen kezelés gyanúja az agrártárcánál

2011. november 04. 11:17

Hűtlen kezelés alapos gyanúja merült fel a vidékfejlesztési tárca korábbi döntéshozói körében egy pályázattal kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása alapján.

2011. november 04. 11:17

587,757 millió forintos kár érte az államot, mikor a Gráf József vezette földművelésügyi minisztérium szakmailag indokolatlan módon 783,6 millió forintot utalt át a Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére megalakult Balegyenes szervezethez is köthető Magyarországi Leader Egyesületnek - írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a revizori vizsgálat alapján a szerződésben foglaltakkal ellentétben az egyesületnek semmilyen személyi és tárgyi feltétele nem volt meg a pályázatban kiírt tevékenység végrehajtására. Az MNO úgy tudja, a 783,676 millió forintot a hazai költségvetés terhére fizették ki, mivel a szabálytalanságok miatt az EU-s támogatást nem lehetett lehívni.

A BRFK a lapnak rámutatott: alapos a gyanúja annak, hogy a vidékfejlesztési tárca döntéshozói a pályázattal kapcsolatban elkövették a hűtlen kezelés bűntettét. A minisztériumban tudhatták, hogy cselekedetük szabálysértő.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. november 05. 07:07
"Hűtlen kezelés gyanúja az agrártárcánál" Ez nem hír. Egy szocialista miniszter idejéből feltárt hűtlen kezelésnek nincsen hírértéke. Ha nem lett volna hűtlen kezelés.... Az igen!
HSL
2011. november 04. 17:43
ki hitte volna, szerencsére ilyesmi manapság már nem történhet meg, pláne nem havi bontásban
vizipipa
2011. november 04. 15:29
Leader ügyben rengeteg cikk volt már az elmúlt 2 évben. Mi tartott ennyi ideig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!