MNO: Még a héten jöhet a mentőöv

2011. november 18. 10:19

Az árfolyamrögzítés módosított változataként akár már a hét végén megszülethet az új adósmentő csomag – tudta meg a Magyar Nemzet.

2011. november 18. 10:19

A korábban bevezetett árfolyamrögzítés módosított változataként akár már a hét végén megszülethet az új adósmentő csomag - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint a konstrukció lényege, hogy a csatlakozó ügyfeleknek 180 forintos frank- és 250 forintos euróárfolyamnak megfelelő törlesztőrészletet kell fizetniük 2014 végéig, a piaci és a fix árfolyam különbségéből fakadó eltérést pedig szintén egy gyűjtőszámlán tartaná nyilván a bank. A fix árfolyam miatt felhalmozódó tartozásnak az adósoknak csupán egy részét kellene visszafizetnie 2015-tõl, bizonyos hányadát pedig a pénzintézet vállalná át.

A Magyar Nemzet szerint a kormány úgy látja, hogy e program végeztével nem nőne meg jelentősen az ügyfelek törlesztőrészlete. Úgy tudni, felmerült az az opció is, hogy a gyűjtőszámlán felhalmozódott tartozásra nem számolnának kamatot a pénzintézetek. A lap cikkében megjegyzi: erre valószínűleg akkor lenne mód, ha az állam kamattámogatással, esetleg garanciával biztosítaná a gyűjtőszámlán lévő tartozást.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
surján 2
2011. november 19. 21:53
Ühüm. Már a hétvégén. Úgy szokás egy mentőcsomagot összedobni. Meg biztos érdeke a másik félnek is. Tökéletes kivetítés_ álmaink és a valóság. Aztán nagy prüszkölés. hogy a világ nem működik a vágyaink szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!