Egyelőre nem lesz gyerekcsatorna az m2

2012. március 07. 11:24

Továbbra sem lesz gyermekcsatorna az m2-ből, de március második felétől a csatorna emelni fogja a fiatalok számára összeállított műsorsávok számát – tudta meg az Index. A délután a tiniké, az este a kicsiké lesz a köztévén.

2012. március 07. 11:24

Március második felétől napi négy órában közvetít majd gyermekműsorokat az m2 – tudta meg az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól (MTVA) az Index. A korábbi tervek megvalósulása, hogy a csatorna teljes mértékben gyermekadóvá válik majd, egyelőre várat magára. „A fokozatosan bővülő kínálatban először az ifjúsági filmsorozatok és a mesefilmek dominálnak majd, de áprilistól egyre több gyártott műsort is sugároz a csatorna. Ezzel együtt, ahogy eddig is, úgy a későbbiekben is ellát még más feladatokat az m2, tehát annak ellenére, hogy tavasztól a korosztály számára hasznos műsoridő nagy százalékában gyerekeknek szóló műsorokat fog sugározni a csatorna, nem nevezzük gyerektévének” – közölte az MTVA.

Az Index azt is megtudta, március 19-én indul az Esti mese helyén az elődjénél bővebb Maci tévé nevű sáv, amelyben a hét minden napján több rajzfilmet is sugározni fognak. A tájékoztatás szerint nemcsak  az óvodás-kisiskolás korosztályt, hanem a felső tagozatos és középiskolás csoportokat is szórakoztatni kívánják: 18alatt címmel hétköznap 15.30-tól négyórás műsorsávval várják majd a tiniket.

Az Index cikkében emlézetet: 2011. január elsején nevezték ki Süveges Gergőt az m2 intendánsának azzal a céllal, hogy gyerekcsatornává alakítsa az adót. Süveges egy hónappal később felmondott. Azóta, tavaly szeptemberben elindult a Csudaszombat című, havonta jelentkező gyermekműsor. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!