Újabb pályázatok kórházvezetői posztokra

2012. július 30. 11:44

Több mint hatvan kórházvezetői posztra írt ki pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

2012. július 30. 11:44

A szervezet honlapján hétfőn megjelent kiírások között szerepel az a 12 kórházigazgatói poszt is, amelynek pályáztatása az előző körben eredménytelenül zárult. Ezek mellett ötven városi kórház főigazgatói, valamint gazdasági igazgatói posztjára várják a jelentkezőket. A pályázat benyújtásának határideje az Egészségügyi Közlönyben történő megjelenést követő harmincadik nap. A kiírás szerint a megbízás 5 évre szól, 3 hónapos próbaidő kikötésével. A munkakör betölthetőségének kezdőnapja várhatóan 2012. november 1.

Az egészségügyi államtitkárság július elején közleményben tudatta, hogy az állami fenntartásba került egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire a GYEMSZI által március 30-án kiírt pályázati időszak lezárult. A 35 fekvőbeteg-intézmény vezetői posztjára kiírt pályázat közül 11 eljárás eredménytelenül zárult. Időközben viszont kiderült, hogy a törökbálinti Tüdőgyógyintézet főigazgatói posztját elnyert Mark Alexander Feder külföldi diplomája nem felel meg a pályázati kiírásnak, ezért végül összesen 12 intézmény főigazgatói posztjára kellett új pályázatot kiírni.

Több 62 évnél idősebb pályázó nem nyerte el a posztot, köztük a fővárosi Szent János Kórház jelenlegi vezetője, Pintérné Gönczi Ágnes, aki idén betöltötte a 63. életévét, illetve a fővárosi Uzsoki kórház főigazgatója Golub Iván, aki idén lesz 65 éves.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár korábban azt mondta: az egészségügyi ágazatban az aktív vezetők esetében érvényesíthető a 62 éves korhatár, a mostani igazgatói kinevezések is eddig szólnak.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dehumanizer
2012. július 30. 14:32
"az a 12 kórházigazgatói poszt is, amelynek pályáztatása az előző körben eredménytelenül zárult" Innen lemaradt az, hogy "eredménytelenül zárult, mert menet közben találták ki, hogy a 62 éves vagy idősebb egyének pályázatát érvénytelenítik, ugyanakkor egy 61 éves illető pályázatát még elfogadták.
egysegelem
2012. július 30. 12:10
Gondolom ujabb 12 Fideszes rokonnak, baratnak, ismerosnek kell a hely.
liberálzöld.
2012. július 30. 11:51
Galéria tulajdonosok, figyelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!