Felmérés: még mindig óvatosan osztjuk meg személyes adatainkat

2012. augusztus 08. 14:10

A szélessávú internetezők jelentős része, 76 százaléka aggódik, amikor személyes adatait nyilvánossá kell tennie egy közösségi oldalon – derült ki az F-Secure felméréséről. Bár az e-mail, a CD és az USB előnyt élvez, ha megosztásról van szó, egyre népszerűbbek a felhőalapú megoldások is.

2012. augusztus 08. 14:10

A szélessávú internetezők jelentős része, 76 százaléka aggódik, amikor személyes adatait nyilvánossá kell tennie egy közösségi oldalon – derült ki az F-Secure 6400 fő bevonásával készített felméréséről. A teszteteket 14 országban, többek között Franciaországban, Nagy-Britanniában, Indiában, Brazíliában, az USA-ban, Németországban végezték el. Az eredmények alapján a válaszadók 70 százaléka nagyon tart attól, hogy jogosulatlanok férnek hozzá képeihez, videóihoz vagy e-mailjeihez a Facebookon vagy a Twitteren, és minden 10 megkérdezettből legalább négy mondta, hogy el tudja képzelni, hogy elveszti az adatai feletti ellenőrzést.

Újdonság ugyanakkor, hogy a felhasználók új megoldásokat keresnek adataik tárolására és azok megosztására, vagy a különféle eszközökkel történő szinkronizálására – írja a mediatorveny.hu. A tanulmány szerint az emberek 39 százaléka már igénybe vesz olyan szolgáltatást, amely a tartalmakat adatfelhő-szerverein tárolja, a 68 százalékos többség viszont úgy véli: hasznos lenne, ha személyes adataikhoz és tartalmaikhoz bárhol, bármikor hozzáférhetnének. Az F-Secure arra is rávilágított: a szélessávú internettel rendelkezők az internetszolgáltatójukban különösen megbíznak, ha a felhő-szolgáltatások igénybevételéről van szó.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!