Több ezer könyvelőt törölhetnek a nyilvántartásból

2012. augusztus 27. 17:08

Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, akikről nem tudni, hogy részt vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik nem tudják bizonyítani, hogy igen, azokat törlik a nyilvántartásból.

2012. augusztus 27. 17:08

Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a Nemzetgazdasági Minisztérium, akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy részt vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ezt nem tudják bizonyítani azokat a tárca törli a nyilvántartásból – mondta Balog Ádám, a tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a szak-ma.hu honlapnak adott interjúban.

A számviteli törvény előírja, hogy minden könyvviteli szolgáltatónak kötelezően részt kell vennie továbbképzésen. Ez jelenleg 63 ezer regisztrált könyvelőt érint. A tanfolyamot tartó szervezet a részvételről értesíti az NGM-et, és igazolást ad a részvevőnek is. A most felszólítottak múlt évi továbbképzését a tárca nem tudta egyértelműen megállapítani. Az érintettek 30 napon belül igazolhatják a részvételt. Ha ezt elmulasztják, akkor az NGM kötelessége, hogy a nyilvántartásból törölje őket – mondta a helyettes államtitkár.

Az adótanácsadóknál más a helyzet, nekik 5 év alatt kell 100 továbbképzési kreditpontot igazolniuk. Miután a kötelezés 2008 augusztusában indult, nekik 2013 augusztusáig kell összegyűjteniük a további működéshez szükséges pontokat.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2012. augusztus 27. 20:53
Jelentkezem! Egyel kevesebbet keressenek, szarok az egészre.
honphibu
2012. augusztus 27. 20:20
Figyelem! Mindannyiunknak részt kell venni előbb-utóbb egy továbbképzésen, különben jön az átnevelőtábor! " Az ötödik levélrészlet Kedves Irén! Közlöm Veled, hogy feleségem, Éva nagyon jól van. Él és virul, csak néha kissé elkedvetlenítem. Ám este jár Marxizmus-Leninizmus esti egyetemre, esztétikát, esztétikát tanul szabadidőben. Tanulni kell, mert így maradhat ember csak az ember. S Éva tanul. Megérdemli hát, hogy Őróla is írjak.... " CST
cutcopy
2012. augusztus 27. 18:38
"Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, akikről nem tudni, hogy részt vettek-e a kötelező továbbképzésen" Már csak az a gond, hogy nem kevesen vannak olyanok közöttük, akik simán, tíz perc alatt elkönyvelnek maguknak egy ilyen továbbképzési papírt..
ketroot
2012. augusztus 27. 18:35
Állítsuk meg a könyvelőbűnözést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!