Családfasor: az ország leghosszabb platánsora

2012. november 17. 17:04

Magyarország leghosszabb platánsorát hozzák létre az Etyeket Biatorbággyal összekötő út mentén a hétvégén.

2012. november 17. 17:04

A november 17-18-i hétvégén az ország leghosszabb platánsorát hozzák létre az Etyeket Biatorbággyal összekötő út mentén. A csemeték telepítése 8 éve a Fejér megyei Etyeken kezdődött, majd a szomszédos Biatorbágyon folytatódott. Az akkori hatalmas lendületnek köszönhetően a két települést kevés választja el attól, hogy európai mércével mérve is jelentős platánsor kösse őket össze.

A 8 év alatt azonban sok csemete pusztult el, most ezek pótlása van soron. A Fasor Társaság nevű csoport tagjai minden részletre kiterjedő tervvel rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy az újonnan ültetendő csemeték az időjárás viszontagságai ellenére is biztosan igazi fává serdülhessenek.

A sikerhez eddig főleg helyi magánszemélyek és az önkormányzat adták az anyagi támogatást. A mostani őszi ültetést jövő tavasszal egy újabb hullám fogja követni, amihez már az egész országból várják a támogatók jelentkezését. A fákat az ültetés után még hat évig gondozzák, amihez a támogatóknak havonta kevesebb mint egy liter üzemanyag árával kell hozzájárulniuk.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. november 17. 20:53
A komcsik kivágják, a magyarok ültetik.
Secnir
2012. november 17. 20:31
útvonal hazafelé: Budapest- Budaörs- Biatorbágy- Etyek- Alcsútdoboz- Felcsút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!